ESQUIZOFRENIA PER TOTS ELS GUSTOS

Els fets son tossuts, i sembla que estan en una mena de competició per qui la fa més grossa, i qui fa l’acte que provoca més vergonya, en tenim dos exemples amb el criteri del dret a decidir que aplica l’Estat espanyol, i que ara serà vàlid per la futura Sudan del Sud, i que sistemàticament es negada a Kosovo. Per altra banda CIU i PSOE han unit esforços a Madrid,  per aprovar a ajudes a les concessionàries d’autopistes de Madrid en una situació delicada, i amb una maniobra legislativa digne d’estudi, tant per la vergonyosa ajuda aprovada, com per la manera de fer-ho.

El referèndum convocat el proper 9 de gener, i signat en el tractat de pau de la guerra civil del Sudan sota la tutela de l’ONU, i que pot donar el naixement d’un nou estat al cor de l’Africa, ha estat beneit per l’estat espanyol, que el reconeixerà en cas positiu, i ha desvinculat aquesta decisió del no reconeixement de Kosovo 2 anys desprès de la seva independència, amb l’excusa que aquesta va ser una declaració unilateral, i per tant es una qüestió de legalitat internacional, tot un despropòsit que es confirma amb la defensa del dret a decidir pel Sàhara, i la negativa del mateix per Catalunya o el País Basc.  Pel que fa a la polèmica ajuda a Madrid, no s’ha presentat en els pressupostos generals on corria el perill de ser tombada,  sinó com esmena amb la llei del servei postal universal que liberalitza el sector, una ajuda de 80 milions d’euros a retornar en tres anys, i que per altres grups catalans s’ha titllat de rescat a un model que es el contrari al de Catalunya. El transit a les vies que gestionen aquestes concessionàries ha estat per sota del 80% del que s’havia previst, i ara aquestes tenen dificultats per retornar els crèdits amb un deute de prop de 5 mil milions, amb aquest acte CIU no vol rescatar els peatges pels usuaris, però si les constructores i concessionàries.
L’Estat espanyol aplica el dret a decidir a la carta, i donarà suport al Sudan i el nega a Kosovo, diu que per qüestions de legalitat internacional, suposo que no deuen saber que el Tribunal de Justícia de la Haia va validar la declaració unilateral, en referència a Kosovo amb tota la legalitat i validesa, per tant no se que entenen ells per legalitat, i per altra banda les eleccions, siguin per uns partits polítics o els referèndums per qualsevol qüestió, son totalment democràtics i vinculants, per tant qualsevol partit amb aquesta proposta independentista, i que rebi el suport de la ciutadania, te tot el dret a complir les promeses electorals, cosa que l’estat espanyol no esta acostumat, ja que no respecte cap llei ni cap sobirania parlamentaria, amb l’exemple de l’estatut català com a gran prova. Per altra banda ,si defensen aplicar el dret a decidir del Sàhara respecte els Marroc, com es que el neguen a Catalunya, quan el vot i la opinió de la ciutadania es la clau de la democràcia, no serà que la baixa qualitat democràtica espanyola no contempla respectar la opinió de la població, i si que contempla la imposició sense miraments, una mena de sistema mixt entre dictadura i democràcia, que es el que ens ha portat la falsa transició, i que deixa en evidència cada dos per tres per la falta de respecte a la llibertat.
CIU amb en Duran com a cap visible, un cop més ha guardat la dignitat en un calaix a Madrid, i ha preferit donar suport als lobbys empresarials, que defensar els interessos dels catalans, es vertaderament esperpèntic no presentar esmenes per alliberar els peatges de les nostres autopistes, que recordo a una gran part de l’estat espanyol son autovies gratuïtes subvencionades en gran part amb el nostre espoli econòmic, però en canvi corren a rescatar aquestes grans concessionàries a Madrid, es el clàssic paper convergent, i on més es veu quins son els seus interessos, i en que consisteix el seu dret a decidir, fan bona aquella frase de cornut i pagar el beure, que desgraciadament els catalans la tenim tant present.