ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ENQUESTES HABITUALS I LA IL?LUSIÓ RENOVADA

Sense categoria

Avui  la Vanguardia publica una  nova enquesta on dona gairebé la majoria absoluta a CIU, una davallada significativa als socialistes, i una gran davallada a Esquerra, com es normal i habitual alguna possibilitat remota per Solidaritat, i no se’n sap res de Reagrupament, aquesta formació ha fet a Barcelona l’acte central amb un ple a l’auditori amb més de 2000 persones, i on s’ha incidit amb aquest aire fresc que pot entrar al Parlament per fugir de l’autonomisme dòcil de les altres formacions, i portar una autentica regeneració democràtica al Parlament que cap grup en vol sentir parlar.

Aquesta enquesta atorga  uns 65 diputats a CIU, fregant la majoria absoluta, una pèrdua de 5 diputats socialistes quedant en 32, i la meitat dels republicans que passarien entre 10 i 12, superats pel PP amb 14, i una pèrdua d’1 o 2 per Iniciativa que es quedaria en 10, i Ciudadanos amb 4.  Solidaritat amb una baixa participació estaria entre 0 i 1, i cap altre formació apareix com a novetat. Segons això el tripartit no sumaria, els convergents tindrien la majoria absoluta a tocar, i el bunker del parlament estaria tancat per qualsevol nova formació. Pel que fa a l’acte central de Reagrupament, formació ignorada pels grans mitjans, i que ha finançat la campanya sense recorre als crèdits bancaris, i amb originalitat amb la venda de productes com la Carreterina, que ja han receptat al mateix president Montilla, Herrera o Ridao per posar uns exemples, i servei bàsicament per estimular la dignitat, i el projecte de l’estat propi. Com deia ple a vessar a l’Auditori i un líder com Joan Carretero ironitzant amb les enquestes negatives, i dient ben clar que el dia 29 no alliberarem el país, però es posarà la primera gran pedra per la propera legislatura donar el salt, instant a tots els associats i simpatitzants a portar el missatge de l’estat propi, i la regeneració democràtica fins a l’últim minut de campanya. Víctor Alexandre, Carles Mora o els quatre caps de llista han pres la paraula entre d’altres, amb critiques a la baixa democràcia amb els blocs electorals, o la pèrdua de valors d’Esquerra i la seva falsa valentia perdent una gran oportunitat, alhora que es feia referència a tots els casos de corrupció que s’han d’acabar.

Veritablement aquesta nova enquesta segueix presentant els mateixos tics que les anteriors, amb una clara vocació de quasi majoria absoluta convergent, i la davallada del tripartit, especialment Esquerra, i sobretot encara que es reconegui l’augment independentista, curiosament cap nova formació amb aquest esperit entra al Parlament. Es la tàctica de tota la campanya d’amagar o marginar les noves formacions, i especialment Reagrupament, i evitar qualsevol missatge que surti del cercle autonomista o del cercle de 6 partits del Parlament, on com deia l’anunci del debat aquesta nit a TV3, debat dels 6 candidats a la Presidència, quan hauria de ser de 6 dels possibles candidats, ja que donen per fet que no existeix ningú més. Es d’una baixa qualitat democràtica que fa esfereir, i una vegada més una taca a la dignitat perduda del poble català, que veu com Catalunya es va ensorrant, i simplement se li ofereix el producte continuista amb diferents versions. Pel que fa concretament a la formació que m’ha fet tornar la il·lusió  per la política, i concretament pel projecte de l’Estat propi, Reagrupament ha fet una demostració de força amb l’únic suport de la gent normal, i la dignitat per bandera. Una aposta sincera i coherent per l’estat propi amb la declaració unilateral al Parlament, única forma possible dins l’estat espanyol, i la recepta de la regeneració democràtica amb les llistes obertes, limitació de mandats, circumscripcions petites i moltes propostes per convertir aquest parlament de ni nis, ni estudien ni treballen, alguns no se’ls coneix cap aspecte laboral fora del Parlament, en un vertader parlament democràtic, i amb total respecte per la gestió del diner públic. Polítics no professionals que un cop assolit l’objectiu es dissoldran com associació, i deixaran pas als partits que hauran de gestionar l’estat català, que evidentment haurà de ser un estat de qualitat.

 

 

  1. Benvolgut Albert,

    Jo no faig gaire cas de les enquestes
    quan es tracta de partits nous dins l’espectre, menys quan hi ha un 26% de gent
    que dius no haver-se decidit. La percepció que tinc és completament diferent.

    Cal
    seguir la feina i acabar-la bé, el diumenge al vespre estarem ben contents.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.