ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JO NO T?ESPERO

Sense categoria

Una concentració de gent a la Plaça Sant Jaume, entre 2500 i 10000 segons les fonts, van fer visible el seu rebuig a la visita del Papa aquest diumenge, i el suport de les autoritats, i diner públic al servei d’aquesta causa.. El manifest parlava de la defensa de la laïcitat, que vol un marc de relació que permeti els humans viure en una societat més justa, basada en el respecte i la convivència pacifica, i alhora critica les situacions de privilegi que avui en dia encara gaudeix l’església.  Es una mica el contrast de totes les coses que ens diuen positives per embolcallar aquesta farsa.

Es denuncia que algunes organitzacions tinguin avantatges il·legítims, que obtenen de la seva relació privilegiada amb l’estat, que deixin de sufragar-ne  amb diners públics, que els llocs públics no siguin presidits  per símbols religiosos, que els representants públics deixin d’afavorir les confessions religioses, que es deroguin els acords entre l’estat espanyol i la Santa Seu, i que l’apostasia sigui un dret reconegut per llei.

 

 

Realment estic plenament d’acord amb els postulats abans esmentats en el  manifest, crec que es una vergonya els diners que dels nostres impostos es dedicaran a aquesta visita del cap d’una fe religiosa, que es o hauria de pertànyer a l’àmbit privat de les persones, i no el de la imposició d’una fe i  uns paràmetres que poc o res tenen a veure amb la realitat.  Podria entendre un protocol com a cap d’estat que es, tot i així cal dir d’un estat dictatorial, cosa que ja deixa aquest valor sota mínims, de totes maneres la seva visita a la Sagrada Família es com a cap de l’església, i per tant en un estat teòricament laic, hauria de merèixer la mateixa rebuda i el mateix nul suport de l’estat, que un cap de l’església musulmana o budista posem el cas.  La hipocresia de la classe política s’ha vist reflectida amb  les seves lloances, perquè dirà quatre paraules en català, o per la repercussió a nivell mundial de l’acte.  Jo crec que a aquestes alçades, que parli quatre paraules en la nostra llengua no deixa de ser una anècdota, i en qualsevol altre estat ho seria, es simplement un senyal de respecte, que no un mèrit, i menys en un estat que fa el possible per reduir la nostra llengua al no res. Una fe religiosa ha de ser sufragada per les donacions dels seus fidels, no podem oficialitzar això, i fer pagar justos per pecadors. Jo particularment, el meu laïcisme em permet mirar totes aquestes religions per igual, i des d’un punt de vista objectiu, i vull creure que desprès de tants segles la humanitat hauria de ser suficientment adulta, com per fer dels valors terrenals els pilars de la seva convivència, i deixar les pors  i els fantasmes tancats al calaix per sempre més.

 

Aquests fidels que aniran a rebre el personatge, haurien de saber perfectament que aquesta església discrimina a la dona, diu autentiques barbaritats sobre els mètodes anticonceptius, posa mil i una traves quan una persona lliurement vol deixar de ser en els seus arxius, on ha ingressat sense demanar-ho, o s’ha demostrat un cau de pederàstia, on els casos s’han multiplicat i no ha actuat amb la fermesa que hauria d’haver actuat, entre moltes altres coses.  Molts valors negatius perquè encara hi hagi gent que cegament cregui en aquests personatges, que encara conserven el poder, i gaudeixen de privilegis fins hi tot amb estats teòricament no religiosos, com l’estat espanyol.

 

Els valors de la pau, l’amor o la solidaritat per posar uns exemples, no necessiten de cap fe religiosa, son simplement ètics, i per tant no tenen cap exclusivitat.  Aquest vassallatge que ha demostrat les esferes de poder a la visita d’aquest personatge, diu molt de la hipocresia que governa el nostre territori, i molt poc de la dignitat i valentia necessària per expressar el rebuig amb fermesa, igual que molts cops es fa amb altres religions per les seves costums fora de tota realitat.  Com deia al principi, jo tampoc l’espero.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.