ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

JAVIER SOLANA I LES SEVES AMENACES

Sense categoria
L’exministre del PSOE, i exsecretari general de l’OTAN Javier Solana, considera que l’estat propi  no seria bo per a ningú, ni per Catalunya, ni per Espanya, ni per Europa, i assegura que una Catalunya independent no tindria lloc a Europa, i s’ha quedat tant ample. Per part de l’altre partit, en Rajoy ens diu que el concert econòmic faria inviable l’Estat, i que no ens ho podem permetre.   Es a dir tant per una banda com per l’altra ens condemnen a una cadena perpetua sense rehabilitació possible, ni perdó, seriem tractats una mica com son els paries a la India, però amb versió europea.

En Solana ha carregat contra l’independentisme, seguin la campanya del PSOE-C, i ens diu que una Catalunya independent no tindria lloc a Europa, i considera que no es bo per ningú, tanmateix adverteix que l’estructura de la Unió Europea no es pertorbarà amb coses innecessàries, i menysprea les nostres reivindicacions, assegurant que aquest món te problemes globals i no nacionals.  Per la seva banda Rajoy, considera que no ens podem permetre el concert per Catalunya, ja que junt amb Madrid representen un 48% del PIB de l’estat, i ens diu que es partidari de revisar l’estat de les autonomies, apostant per l’austeritat i eliminar administracions.
Realment que una persona com Solana, que ha ocupat càrrecs importants a l’estat espanyol i a nivell europeu, digui aquestes bajanades fa riure, ara resulta que tenir un estat no es bo per ningú, jo encara no he vist cap estat del continent, més novell o més antic, que s’hagi queixat pel fet de ser-ho, per tant vull creure que tant dolent no deu ser. Ens diu que no tindríem lloc a Europa, home jo crec que no es bellugaríem  de lloc, simplement seriem un actor més amb veu propia dins la Unió, i amb una posició força destacada, no crec que això ens privi de res, vers al contrari, si Kosovo, Croàcia, Eslovènia, Txequia o d’altres han trobat el seu lloc, no veig cap motiu perquè nosaltres no el trobem. Parla del nostre problema com a coses innecessàries, i de problemes globals enlloc de nacionals, aquesta si que es bona, innecessari per qui, suposo que es deu referir a un Estat espanyol que perdria la seva  colònia espoliada, i una bona part dels seus ingressos en forma de robatori sense escrúpols al territori català, però esclar per Catalunya significaria alliberar-se d’aquest llast, administrar els seus diners, i prendre les nostres decisions en favor del nostre benestar, no val l’excusa dels problemes globals,  ja que hi ha problemes d’aquest nivell i també locals, com se’ns dubte te l’estat espanyol, o es que ens vol dir que el que val per uns, no val per uns altres.  Son unes paraules totalment fora de lloc,  i amb l’objectiu d’evitar el que ja veuen com una nova realitat propera que no els agrada. Per la seva banda en Rajoy, ja ens avisa que el concert econòmic per nosaltres no existeix i no hi tenim dret, i aposta per la involució autonòmica  com a recepta, cosa que deixa la proposta de Mas en una burla que ja no s’aguanta per enlloc. L’estat en diu ben clar que el val per uns altres, nosaltres com a ciutadans de segona que som no hi tenim dret, ens ho diu per activa i per passiva, i alguns segueixen insistint en aquesta fantasia autonomista que no es res més que un parany pel territori català, i que tant han ajudat els partits polítics d’aquí  a dissimular, i mirar cap un altre costat.
En definitiva, veig a l’estat espanyol una mica desesperat per utilitzar aquests arguments de la por, i el menyspreu que ja ningú es creu dins la Unió Europea, que com ha acollit a molts altres nous estats, el mateix faria amb nosaltres, ja que simplement som un territori més d’Europa, ni millor, ni pitjor, i molt menys diferent, com ens han volgut inculcar en els subconscient des de l’estat espanyol. Un cop esgotada la falsedat que ens arriba de les Espanyes, ara toca respondre amb dignitat, no fer-ho no tindria perdó, i demostraria aquest cop sí, la nostra immaduresa com a poble.
  1. forma d’amenaça és la nostra força.
    Recorda Gandhi: primer ens ignoraren, després se’n rigueren de nosaltres i després ens insultaren, llavors fou quan vam guanyar.

    Perquè serà QUE ELS ESPAÑOLS MAI NO PARLEN DE LLIBERTAT?
    Una salutació cordial.

    PS: a propòsit d’un post teu anterior vaig desar al meu facebook el següent:

    El Josep Blesa
    Una altra dada que el ‘Lermante’-EMV obvia:
    l’independentisme català és de base valenciana. Sense anar més lluny en les
    llistes de Solidaritat per la Independència hi ha Carles Solà (Xàtiva), Alfons
    López Tena (Sagunt), Isabel-Clara Simó (Alcoi), Josep Guia (València,
    Beneixama), uRIEL bERTRAN (fill de mare de Benaguasil, Camp de Túria), Núria
    Cadenes (barcelonina afincada en el Cabanyal per amor) i tants i tantes
    altres…Això, al Lermante li falta capacitat crítica per a poder-ho esbrinar i
    dir-ho………o li’n sobra irresponsabilitat professional.
    LA INDEPENDÈNCIA
    DE CATALUNYA ÉS UN FET BÀSICAMENT VALENCIÀ.

    Mostra’n
    més…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.