ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

FUTBOL I ELECCIONS: AQUEST ES EL DILEMA

Sense categoria

El cap de setmana del 28 de novembre, trobem les eleccions a la Generalitat convocades pel President Montilla, però també el gran partit entre el Barça i el R. Madrid, una coincidència que semblava no tenia cap importància, al contrari que altres esdeveniments anteriors, i que a mesura s’acosta el dia sembla crea més incomoditat, tant CIU com Esquerra rebutgen el diumenge, i prefereixen el dilluns pel futbol i el diumenge per la política, però els interessos i el debat fa palesa l’evidencia del pobre país on vivim.

Efectivament, les dues formacions polítiques aposten pel dilluns com a millor dia, per Mas les eleccions han de tenir el seu espai i singularitat pròpia, i no coincidir amb altres esdeveniments de primer nivell, i espera un acord de totes les parts. Per la part republicana també coincideixen amb el dilluns, ja que el dissabte donaria un dia menys de descans als blaugrana pels compromisos internacionals, i la seguretat al diumenge seria un problema, i aposta per una solució beneficiosa per tots.

En primer lloc, dir que el President va descartar altres dates per les eleccions, per coincidir per exemple amb la visita d’un cap religiós a Barcelona aquest diumenge, concretament de l’església catòlica,  i que va elevar a categoria d’acte d’interès nacional, un assumpte  privat de fe i dels seus fidels, que sembla s’ha d’institucionalitzar sigui com sigui. En segon lloc que un partit de futbol, encara que sigui d’aquest nivell sigui comparable a les eleccions del lloc que representa la sobirania popular d’aquest territori, diu molt clar la manca de poder real que patim, i la transcendència que tenen unes eleccions, suposant que com diuen les enquestes la victòria sigui d’un partit autonomista, com deia un parlament de fireta de tercera divisió, i que evidentment passaria a segon pla davant el derbi futbolístic, qualsevol estat normal, seria una qüestió que ja no es plantejaria. En tercer lloc, el President ho veia perfectament compatible, i ara resulta que cada cop surten més veus d’alerta, tant difícil era preveure la situació, en Mas confirma que l’espai de les eleccions quedaria en un segon pla, fruit del que deia abans, es una mica com les consultes, si no son vinculants, molta gent no va a votar, a les eleccions si la gent vol seguir sent una regió de tercera sense cap poder de decisió, tampoc te massa sentit el vot. En cinquè lloc, es una vergonya que per exemple a Anglaterra abans de començar la lliga tothom tingui el calendari de totes les jornades, i a la lliga espanyola cada jornada es descobreix el dia dels partits. En sisè lloc al final el dia s’imposarà des de les televisions, que en tenen els drets per criteris de rendiment econòmic, i no per altres factors aliens. Per últim que aquest debat es produeixi dona entendre la misèria política on vivim.

Jo particularment proposo una declaració unilateral d’independència diumenge a la nit, i una victòria del Barça per dilluns, per començar a canviar el nostre signe de derrotes com a país, i encetar el període mes victoriós de la llarga historia catalana.

 

 

 

  1. Bones Albert, com el meu xiquet juga amb la cullera d’esmorzar cada diumenge, proposaria les eleccions un dimarts de 9 pm a 7 am que és quan el xiquet dorm i podria anar a votar.

    Quina engúnia de país: quan el fubol passa pel davant i es barreja amb un tema tan cabdal com el futur d’una nació.

    Som i tenim el que ens mereixem.

    Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.