ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CODI DE CONSUM CATALÀ TAMBÉ SOTA SOSPITA

Sense categoria

Desprès del recurs al TC contra la llei d’acollida, per donar preferència al català en la integració dels immigrants per part de la defensora del Pueblo, ara ens informa que esta estudiant el codi de consum català, aprovat i modificat recentment, i mitjançant un recurs enviat pel mateix diputat obsessionat per qualsevol moviment de la llengua catalana, i sempre disposat a intentar evitar que aquesta llengua ocupi el lloc que li correspon, Jose Domingo, de Ciudadanos, que pateix una autentica fòbia malaltissa contra la cultura catalana fora de qualsevol raonament normal i civilitzat.

Efectivament a petició d’aquest diputat, la defensora del Pueblo estudia aquest codi que preveu sancions a les empreses que no atenguin als consumidors en català. Ja ens avisa el càrrec espanyol no l’ocupa per no molestar i ser amable amb tots els partits, sinó que actuarà amb independència. El consell de Garanties estatutàries ja va avalar el dret dels consumidors catalans, que el PP els va recórrer amb l’argument que diu que les persones tenen dret a rebre en català tota la informació i documentació, però no especifica el mateix dret amb castellà, i per tant no s’adequa a la Constitució i Estatut, el Tribunal ho va interpretar amb ànim normalitzador, i constaten que en el mateix article s’especifica que les persones tenen dret d’acord amb el que estableix l’Estatut d’autonomia i la legislació lingüística, a ser ateses oralment i per escrit en la llengua oficial que escullin. Els populars també reclamaven el tema de retolació a les empreses, i que s’expandeix a la xarxa, on almenys els seus serveis hauran de ser en català.

 

La consigna d’aquests partits ultra nacionalistes espanyols es molt clara, acabar amb la llengua catalana per les bones o per les dolentes. Des del Decret de Nova Planta fa tres segles, ha estat una autèntica obsessió per eliminar una part molt important de la nostra identitat, i així dissoldre’ns en aquest estat anomenat Espanya. Cada pas que intenta fer la llengua catalana en àmbits on esta en inferioritat de condicions, i tant sols pretén normalitzar una mica la situació en el territori on es, cal recordar-ho la llengua pròpia, es immediatament demonitzat per la caverna espanyola, i els seus brots de racisme cultural.  El consell de garanties estatutàries ja va validar el projecte, quan diu clarament en el mateix article que tenen dret a ser ateses en la llengua oficial que escullin, i en la segona part per intentar normalitzar la situació, recalca el dret dels catalanoparlants ha ser atesos en la nostra llengua, o com en la retolació en tots els casos almenys en català, cosa lògica, i que no exclou cap llengua del planeta. Doncs ni així ho volen, simplement volen reduir el català a una anècdota folklòrica, tal com ja ha sentenciat el TC amb el tema del dret i deure pel castellà, i tant sols dret pel català, el que es el mateix un idioma de primera i un de segona, i aquí no he escoltat cap individu d’aquests parlant de discriminació, o reclamant igualtat per les dues llengües oficials, simplement perquè aquest es el seu objectiu.

 

Realment si per la part econòmica ens tenen totalment ofegats i sense dret a replica, en l’altra gran eix, el cultural, estant aguditzant la seva violència, i volen acabar per la via rapida el que no han aconseguit amb 300 anys de colonització, una bona part amb prohibició de la llengua inclosa, que al pas que anem serà el proper que demanaran en Domingo, i aquesta colla de personatges defensors de les llengües i la seva riquesa, però curiosament sempre a favor de la mateixa, i sense cap dret per la resta. Aquests defensors del genocidi d’una llengua, representen aquesta democràcia de fireta espanyola que no entén res, que no sigui a cop d’imposició i pensament únic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.