ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL SISTEMA PER LA LLISTA UNITÀRIA

Sense categoria

Els mes feliços aquests dies veient la gran quantitat de propostes que queden en un no res sobre la confecció d’aquesta Coalició per la independència, apart de l’Estat espanyol, son els partits que ara habiten al Parlament, que poden seguir jugant a fer veure que decideixen alguna cosa, uns a perpetuar el tripartit existent, i altres un canvi no saben molt be de que, i amb l’eix dreta i esquerra com a cavall de batalla, un eix que ja no te cap tipus d’importància, però que s’hi aferren com a pops, per mantenir l’estructura actual i que res no canviï.

Avui mateix he rebut un email amb una proposta  per decidir les llistes, que francament em sembla interessant, i amb els ajustos necessaris podria ser els desllorigador de les coses:

 

 

Assumpte: Acabat de rebre: El moviment cap a l’ Estat Català ara ja no té aturador.

Procés i metodologia de l’elecció dels candidats i candidates de la Candidatura per a la Independència de Catalunya

 

Havent acceptat un full de ruta consensuat per les forces independentistes, se seguirà el següent procés.

 

1r) El dia 4-9-2010 Solidaritat Catalana farà l’assemblea de socis per escollir els/les seus/seves candidats/candidates. Altres entitats que no hagin escollit els seus candidats també ho faran el mateix dia.

 

2n) El dia 5-9-2010 es confegirà una llista per a cada circumscripció electoral amb tots els candidats i les candidates preseleccionats per cada formació política que hagi subscrit el full de ruta cap a la independència: Solidaritat Catalana, Reagrupament Independentista, ERC, etc….

 

3r) Des del mateix dia 5-9-2010 aquestes llistes es difondran entre els associats i militants de cada organització.

 

4t) El dia 11-9-2010 Eleccions primàries de la candidatura per a la independència de Catalunya.

 

*On?

 

Als centenars de Col·legis Electorals Unificats que s’hagin pogut crear en locals de les associacions i partits col·ligats.

 

*Qui forma la mesa?

un secretari per cada associació o partit, que serà el dipositari dels llistats dels associats o militants de la seva pròpia organització, per tal de validar el vot de l’elector que s’atansa a l’urna.

 

*Qui pot votar?

Tots els militants i associats de les organitzacions que forma part de la Candidatura per la Independència de Catalunya. S’han d’identificar davant del secretari de la mesa de la seva entitat aportant la seva credencial i el DNI. Els electors aportaran una quantitat de diners per poder fer front a les despeses de la campanya ( 30 o 40 €?)

 

*Què votaran?

Cada elector acreditat pot votar des de cap candidat fins al nombre que correspongui al resultat de dividir el nombre total de membres de la llista per 2 ( Per exemple: si a la circumscripció de Barcelona s’han d’escollir 70 diputats i a la llista hi ha d’haver 70 noms, cada elector en podrà triar 35).

*Quant durarà la jornada electoral?

Des de les 9 del matí fins a les 18 hores ( 6 de la tarda).

*Com es durà a terme l’escrutini?

Cada mesa pot establir subgrups de recompte que estaran formats per tants interventors com el nombre de secretaris tingui la mesa.

*Com s’evitaran duplicitats de vot?

Emprant la tecnologia de votació que fa servir la Coordinadora de les consultes per tal que una persona no pugui votar en dues poblacions.

*Qui formarà la Comissió Electoral Central?

Persones de reconegut prestigi, crec que se’ls hauria de demanar als senyors: Barrera, Brogit, Blanc, Bassols, etc… i els ajudants que creguin convenient de tenir.

*Quina funció té la Comissió Electoral Central?

Resoldre els problemes que es produeixin al llarg de la jornada electoral, rebre les actes de totes les meses: l’original o una còpia per fax.

 

Verificar la suma total del resultat de totes les meses i, finalment, proclamar els resultats.

 

5)El dia 12-9-2010 a la vila d’Arenys de Munt a l’hora que els organitzadors de l’aplec creguin convenient, el Secretari de la Comissió Electoral Central farà públic el resultat de l’escrutini. Seguidament es proclamaran les llistes electorals per a les eleccions al Parlament de Catalunya que estaran ordenades segons els valor numèric de l’escrutini i alternant homes i dones, de tal manera que si la persona amb més vots és un home, la següent de la llista serà una dona, la que haurà rebut més vots.

 

6) A partir del dia 13-9-2010 a totes les viles i ciutats de Catalunya es crearan les comissions de Campanya Electoral de la Candidatura Unitària per a la Independència de Catalunya.

 

Nota: en tenim els dits pelats de fer-ho. La nostra gimnàstica electoral és mereixedora de podi olímpic. Només cal perdre la por: llença’t ( recordant la cançó dels Lax&Busto amb la veu dels avis del Casal Roc).

 

Xavier Peguera.      Associat a Reagrupament i a Solidaritat Catalana

 

Jo particularment, no arribaria tant d’enrenou, ja que crec que amb un 90% coincidiríem amb els noms de les llistes, però tampoc m’oposaria a un sistema semblant per fer possible el que ara per ara, i degut a la misèria humana sembla molt difícil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.