ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

ENQUESTES I DEBATS APUNTEN A UNA SOLA DIRECCIÓ

Sense categoria
Una nova enquesta de La Vanguardia, la publicació de Can Godo, gens sospitosa de cap temptació secessionista, ha donat com a resultat que un 47 % votaria SI a la Independència, i tant sols un 36% en seria contrari, refermant la tendència de la passada enquesta, i posant de relleu que la immaduresa que ens diu en Mas, nomes existeix en la seva imaginació. Mentrestant a les televisions espanyoles continuen fent mans i mànigues per distorsionar la realitat sobre el nostre problema nacional, i naturalment ens presenten com uns insolidaris i uns radicals.

Com deia, La Vanguardia ja ens diu que el sentiment majoritari a Catalunya es la independència, i el TC ha estat un bon impuls per fer-ho possible, 47 a 36, que evoluciona des del 2007 amb un 30 a 50 respectivament, i on tant Esquerra, CIU i ICV tenen majoria en aquesta opció, i PSC cada cop estan més repartides les opinions, ja que la defensa que fan ara d’aprofundir la Constitució i recuperar part del perdut a l’Estatut es un engany que ja poca gent s’escolta.  Entre els que nomes se senten catalans 88%, o més catalans que espanyols 73%, la diferencia es mot gran, alhora els que son tant catalans com espanyols ho rebutgen amb un 52%, tot hi que aquest grup es va reduint en benefici de l’anterior. Pel que fa a resultats, CIU frega la majoria absoluta, i PSOE, ERC i ICV perden suport, i no podrien reeditar tripartit, també destaca la desaparició del grup xenòfob Ciudadanos de la Cambra, una bona notícia per la democràcia, i es resisteixen tot hi que augmenta a donar entrada a la cambra una nova coalició per la independència, se’ns dubte seguint les consignes de l’establishment de silenciar aquesta opció.  Mentrestant s’emeten reportatges per les televisions espanyoles equiparant les celebracions de la Roja amb la manifestació, i barregen tot  per fer veure que tot es compatible en aquesta vida, alhora que parlen de violència amb una i normalitat a l’altra.
Les enquestes son tossudes, i segueixen marcant per damunt de tacticismes i mediocritats dels partits polítics cap on vol anar la ciutadania, com ja va demostrar en la manifestació del 10 de juliol, i sembla que la majoria segueix creixent, i el projecte de l’estat propi s’imposa tot hi la negació dels partits. El PSOE-C segueix insistint en projectes i reformes impossibles que no van a cap lloc,  i això se’ns dubte els portarà espero un fort retrocés electoral, ja que no es pot viure de l’engany tota la vida. De totes maneres tenen raó en demanar definir-se a CIU d’una vegada per totes,  i no apostar per un projecte fals i sense cap ambició nacional, com ha estat la seva característica des de fa molt temps. Una vegada concretada la nova coalició independentista, i sigui tota una realitat ja no podran amagar més aquesta opció, i segurament veurem com comença a treure el nas a les enquestes, tot hi que segurament serà per sota del seu vertader potencial.
Pel que fa a l’Estat espanyol, es dona la paradoxa que aquests grans defensors de no barrejar política i esport, ara utilitzen les celebracions d’unes persones per la victòria d’un equip de futbol al Mundial, per confondre els sentiments nacionals majoritaris a Catalunya. Son intents desesperats que no porten enlloc, no es pot comparar  més d’un milió de persones amb un clam per l’estat propi, amb unes 75 mil persones que van celebra la victòria de la Roja, segurament si per exemple l’Argentina hagués estat la guanyadora, també hauria sortit al carrer la comunitat argentina a Catalunya, i ningú hagués relacionat els temes.  Aquí no hi ha cap confusió, ni dos o tres o quatre Catalunyes com diuen alguns. Hi ha un poble amb diferents matisos com tots els pobles del món, que ha vist retallada la seva dignitat fins a nivells inimaginables, i que tant sols i crec que ara ja majoritàriament veu una sortida perfectament legitima, que res te a veure amb equips de futbol que poden despertar més o menys simpaties, i en qualsevol cas minoritàries al territori català com va quedar demostrat.
 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.