ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

PROU ESTATUTS DE FIRETA, ENDAVANT AMB LA CONSTITUCIÓ CATALANA

Sense categoria

Després del fracàs de la ponència per resoldre l’estatutet català, on l’anul·lació del voltant de 15 articles i la retallada en 20 més sembla no es suficient, la presidenta ha encarregat la nova ponència a un dels magistrats més bel·ligerants contra el text, Guillermo Jimenez, que lògicament presentarà  més endavant una sentencia més restrictiva, i que sembla podria tenir la majoria necessària. Els partits del Parlament català que segueixen insistint amb la via autonomista, respiraran tranquils davant les eleccions, però no sembla que vulguin reaccionar, esperant aquesta llarga agonia que utilitzant un símil religiós, acabarà amb la crucifixió final, i un estatus per Catalunya que amb prou feines arribarà a Comunitat de tercera dins l’estat espanyol.  Davant d’això Acte de Sobirania ha elaborat el següent manifest.

ACTE DE SOBIRANIA

 Celebrem la sentència: brindem per la independència

Davant el conflicte plantejat per l’Estat Espanyol amb una sentència que atenta contra la sobirania del poble català, per totes les raons que s’han expressat fins ara, i per 27 raons més, els catalans, com va fer el poble nord-americà el 4 de juliol de 1776, des d’avui mateix, ens COMPROMETEM a treballar plegats per declarar la independència, fer un referèndum sota la tutela de la ONU i construir UN ESTAT PROPI.

A tal fi les organitzacions i plataformes que hem convocat aquest acte,

FEM UNA CRIDA

·         PRIMER, a la participació massiva del més d’UN MILIÓ DE PERSONES que el proper diumenge 25 d’abril estan convocats a exercir el seu dret de vot en els quasi 200 municipis on es farà la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya. Que ningú es quedi a casa, perquè el que alguns pretenen és negar-nos el nostre dret de decidir.

·         SEGON, als catalans DECIDITS de la resta de la nació a treballar units per organitzar, poble a poble, barri a barri, ciutat a ciutat, la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya. Així mateix, saludem i animem a tots els equips que ja estan organitzant noves onades de consultes i, en especial, els centenars de barcelonins que treballen per organitzar-la a la capital de Catalunya.

·         TERCER, als representants de la societat catalana en l’àmbit econòmic, social, cultural i polític, a anar a Ginebra el proper dissabte 8 de maig a acompanyar els qui van a presentar davant de l’ONU el conflicte de sobiranies entre Catalunya i Espanya, per fer-lo visible a nivell internacional, així com a expressar quins són els nostres anhels i el nostre full de ruta per resoldre el conflicte.

·         QUART, al poble de Catalunya a participar en una gran mobilització el dissabte dia 12 de juny, per reivindicar que, un cop liquidat el procés autonomista-estatutari, cal avançar en l’exercici de l’autodeterminació fins a l’alliberament nacional. Per la democràcia, la feina, la solidaritat i la independència.

·         CINQUÈ, a tots els equips organitzadors de la Consulta Popular sobre la Independència de Catalunya, tant dels municipis on ja s’ha fet, com dels que l’estan organitzant, perquè facin seva la convocatòria de la CONFERÈNCIA NACIONAL PER LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA del proper 4 de juliol. D’aquesta conferència n’haurà de sorgir una institució representativa de la nació catalana completa i dotada d’una gran autoritat moral per traçar el full de ruta i vetllar pel procés d’autodeterminació del conjunt de la nació catalana.

·         I, finalment, EXIGIM als candidats a les properes eleccions al Parlament de Catalunya a que incloguin en el seu programa el COMPROMÍS d’exercir el dret a l’autodeterminació convocant un referendum vinculant o proclamant unilateralment la independència de Catalunya des del Parlament dins la propera legislatura.

Per acabar, les entitats organitzadores d’aquest ACTE DE SOBIRANIA, recomanen a tothom que tregui les banderes al balcó en aquesta data assenyalada, per festejar la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya i perquè il·luminin la marxa del poble cap a la llibertat.

VISCA CATALUNYA LLIURE

UN PAÍS LLIURE UN PAÍS MILLOR

Barcelona, plaça de Sant Jaume, abril de 2010.

 10 mil en xarxa per l’autodeterminació    Sobirania i Justícia
 Sobirania i Progrés                                 Cercle Català de Negocis
 Comissió de la dignitat                           Plataforma pel dret de decidir

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.