CONTRADICCIONS ENTRE L?ESPANYA I EL CATALANISME

A la presentació del llibre del diputat del PSOE-C al congrés espanyol, Daniel Fernández  “A favor d’Espanya i el catalanisme”, han coincidit el President Montilla i  l’exdirigent de CDC Miquel Roca, que no han pogut evitar expressar les seves sensacions sobre les relacions d’aquestes dues realitats totalment oposades, i ara un altra cop posades en dubte amb la possible sentència del TC, i que tant preocupa als partidaris de la via autonomista, per les seves conseqüències al adonar-se que potser han estirat massa la corda, i al final es trencarà en mil bocins.

El President ha expressat la inviabilitat del projecte espanyol sense una Catalunya que vegi reconeguda la seva realitat nacional, i respectada la seva aportació, i ha definit el text estatutari com la voluntat de ser majoritària, i un pacte polític amb la llei de lleis, ha destacat la voluntat catalana de participar en el projecte espanyol com qualsevol altra, i es vol allunyar de l’independentisme radical. De totes maneres ha destacat que amb això no n’hi ha prou, i exigeix lleialtat recíproca, i que el problema català sigui un problema de l’estat per tenir un projecte hispànic a Catalunya. Per la seva part en Roca ha ironitzat sobre els membres del Tribunal inquisidor, i ha demanat fermesa en la creença de la constitucionalitat de l’estatut, ja que altra cosa aniria en contra del mateix estat. Ha demanat la transversalitat del catalanisme, i ha rebutjat per exemple el model basc, ja que canvia tots els règims fiscals pel valor de la convivència. En Daniel Fernández ha dit que si la sentència es positiva els donarà la raó, i si es negativa enfortirà el PP, i ho ha comparat amb la final de la lliga de Campions, i si es juga a casa o fora.

 

El títol mateix de llibre, ja es una contradicció amb si mateix, ja que son dos termes que no son sinònims precisament, el President que com es sabut barreja tots aquests conceptes, encara que sempre des de la perspectiva espanyola, cosa que es enganyar al personal, sap que la realitat nacional catalana mai ha estat reconeguda a l’estat espanyol, i mai ho serà, seria tant com reconèixer dos realitats diferents, i evidentment no es un pacte com diu, ja que son dos nivells diferents, i sobretot un amb poder decisori i un que ha d’acatar el primer, respecte la llei de lleis, com pot comprova des que va sortir del Parlament ha sofert constants retallades, i ara un cop votada rebrà la retallada final, deixant el text a la mida espanyola evidentment. Pel que fa al radicalisme, i aquesta voluntat de participar al projecte espanyol, crec que es un supòsit que deu estar a la seva ment, ja que encara no ho han preguntat mai quin tipus de relació volem, i això no es radicalisme, sinó democràcia. La seva posició d’imposició d’un model contranatura, menystenint qualsevol opinió de la ciutadania si que s’acostaria al terme radical amb més exactitud.

 

Pel que fa en Roca, un dels pares de la Constitució rígida i amb articles molt poc democràtics, el defineix perfectament, el no voler un sistema de finançament com el basc que canvia per la convivència.  Es una gran barbaritat no voler administrar els nostres recursos en el nostre benefici, en benefici de l’espoli continuat per les arques de l’estat espanyol. El desqualifica totalment com a defensor dels nostres interessos, i el situa a l’altre costat de la barrera, d’on no s’ha mogut mai.

En definitiva, observem els nervis d’aquests defensors de l’actual situació catalana pels segles dels segles, en benefici d’un altre que fa i desfà com vol, una prova més de la mesquinesa d’aquests personatges.

2 pensaments sobre “CONTRADICCIONS ENTRE L?ESPANYA I EL CATALANISME

 1. Han de presentar llibre i fotre paiasades, per tal de justificat la seva ignomínia, fixa’t Albert que diuen que ser espanyol i catalanista no representa cap contradicció.
  Contradicció ?
  Perquè fan anar aquesta paraula, sinó l’havien utilitzat mai ?
  Enganyen ?
  Clar que si, ho han fet sempre, i els hi va feina i sou.
  “Catalunya no té drets històrics” José Montilla Aguilera, declaracions fetes el 6 d’agost de 2005.
  Ara diu que és catalanista, a què és degut aquesta conversió ?
  La paraula catalanista segons el diccionari de l’IEC, és la defensa o la voluntat del reconeixement de la personalitat política de Catalunya o dels Països Catalans.
  I és que els molt cabrons, prostitueixen fins i tot les nostres paraules i conceptes.