ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

MAYOR OREJA I LES DERIES COMPULSIVES

Sense categoria

El portaveu del PP al Parlament Europeu, Jaime Mayor Oreja, en unes declaracions en una emissora de radio, ha assegurat que ERC es soci d’ETA, afegint que Zapatero te els seus punts de connexió amb la banda terrorista, i ha completat el seu deliri, afirmant que Catalunya es governa amb un soci d’ETA   després de Perpinyà, com es Esquerra, proclamant que li agrada dir les veritats.

 

Aquest personatge  nascut a Sant Sebastià, va començar la seva carrera de diputat al Congrés espanyol de la ma d’UCD, posteriorment es presentar per lehendakari amb Coalició Popular, què després va esdevenir Partit Popular, i ocupant diversos càrrecs va ser ministre en els governs Aznar, i el 2004 va renunciar per ser europarlamentari.  Les seves declaracions fora d’òrbita ja son conegudes, i es recorda especialment quan el 2007 es preguntava perquè havia de condemnar el franquisme, quan aquest formava part de la historia d’Espanya, i representava un sector molt ampli, qualificant la dictadura de situació d’extrema placidesa.

 

Amb aquests precedents, no estranya les seves noves declaracions, assegurant que l’executiu de Zapatero negocia amb ETA, per facilitar la participació electoral de l’esquerra abertzale a canvi d’ajuda per guanyar les eleccions estatals. Les reaccions no s’han fet esperar, i acusen de voler guanyar protagonism,e donat que a Brussel·les no es conegut, ja què tant sols ha fet cinc preguntes parlamentaries en cinc anys.

 

El tarannà d’aquest polític es de sobres conegut, i de fet les seves opinions sobre una dictadura militar, serien motiu suficient per inhabilitar-lo en una democràcia avançada que rebutja qualsevol regim sanguinari i d’opressió per la carrera política, però en democràcies de baixa qualitat, personatges com aquests poden circular lliurement, i viure del sou públic com si res. La conspiració del socialisme amb ETA es força inversemblant, ja que aquest partit es el primer en aplicar les sancions a l’esquerra abertzale, i participar activament al frau electoral basc, amb el pacte de nacionalistes espanyols per ocupar el poder, deixant sense opció a una part de l’electorat.  Per altra banda a la treva passada, es va veure clarament que quan va arribar el moment de fer una negociació seriosa amb una part política, i una logística pel desarmament i els presos es va acabar el diàleg, i l’estat espanyol no va fer un pas més.

 

Pel que fa a l’associació d’ETA amb Esquerra, si el que pretén es fer campanya electoral pel partit republicà, no es mal sistema, però el rerefons es un cop més intentar barrejar l’independentisme pacífic i per la via política, amb la coacció de les armes d’una banda terrorista, i això no es de rebut, precisament perquè si ell defensa el franquisme, evidentment defensa la utilització de les armes per fins polítics, i estaria molt més aprop d’ETA ell que Esquerra, què simplement es un partit polític que en el seu dia, el seu líder llavors, es va reunir amb la banda per intentar col·laborar en el procés de pau com ja han fet molts altres, però amb una diferencia, que era català, i per tant no podia fer el que fan els governs de primera divisió, amb unes reaccions de cinisme i hipocresia difícilment de bon pair.

Aquest personatge sembla que no esta massa enfeinat a Brussel·les, i es dedica a escampar la seva xenofòbia de tant en tant, amb una cosa encara més greu, què ningú del seu partit li ha tocat el crostó encara per una aberració com la que ha dit, cosa també molt significativa.

 

 

 

  1. …quan era ministre, va apareixer una pintada a Palam“os, prop de port i del carrer major (davant d’una taverna que es deia La taverna de l’holand“es en aquella epoca): “Mayor Oreja, menor cerebro”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.