ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

UNA A UNA LES MENTIDES CAUEN PEL SEU PROPI PES

Sense categoria

L’Estat espanyol, els seus mitjans, els partits catalans amb vocació autonomista, i els seus opinadors a sou, fa dècades que segueixen repetint les mateixes falsedats per justificar la no creació de l’estat propi català, que si som una minoria, que l’exèrcit espanyol portaria els tancs per apagar una revolta ciutadana, que seria la fi de Catalunya econòmicament, i una molt divertida, es què automàticament quedaríem expulsats de la Unió europea.  Aquesta última ha quedat feta un argument sense sentit, amb l’estudi presentat pel Cercle d’estudis sobiranistes.

Aquest informe exhaustiu, ens diu que en cas de assolir l’estat propi, Catalunya podria continuar dins la Unió Europea. Hi ha un anàlisi de com es desenvoluparia una ampliació interna, i  el procés de successió en els tractats europeus en el supòsit d’aconseguir la independència. Ni Catalunya, ni la resta de territoris que ho assoleixin haurien de sol·licitar l’admissió com a nous membres, ja què no hi ha cap norma que ho reguli la successió interna als tractats, i per tant ens trobem amb un buit jurídic en que s’han d’aplicar les normes de dret internacional. Per tant segons el conveni de Viena de 1978, en el cas de secessió de Catalunya, els dos o més nous estats resultants de l’actual estat espanyol, ocuparien de manera automàtica el lloc del predecessor.

 El procediment el sotmetria la cor d’arbitratge europea per determinar drets, deutes, i repartiment de la proporcionalitat entre els diferent territoris resultants, i la seva representació en cada òrgan europeu.

Dit d’un altra manera, queda desmuntada la teoria espanyola, com moltes d’altres de la expulsió fulminant europea, amb un detall de tot el procediment que es seguiria.  Les mentides cauen pel seu propi pes, i n’hi ha molts que viuen d’elles per justificar el que no te justificació.  Una cosa son els sentiments, i l’altra la realitat o el coneixement, què mai poden estar basats en arguments falsos que distorsionen totalment el debat.

Aquesta setmana, m’entres veiem els líders dels partits catalans a Madrid desfilant davant la crida del govern espanyol per lluitar contra la crisi, i on tots semblava volien ser protagonistes, i actuar com diuen ells amb responsabilitat, quan l’altre partit espanyol no vol cap acord, i el govern espanyol ha actuat sempre amb deslleialtat manifesta contra els nostres interessos, veiem aquesta colla de mediocritats parlant de responsabilitat, què es veu que tan sols pot anar en una direcció.

Això contraposa amb l’estudi del cercle d’estudis sobiranistes, i la seva recerca de la realitat, una realitat que ja no es pot amagar per més temps, i què hauria de provocar que tots aquests personatges sobiranistes es presentessin junts sota un mateix sostre, precisament per acabar amb tanta vergonya aliena que ens fan passar els nostres representants, i què es un pas imprescindible per aclarir les coses d’una vegada, i posar les bases d’aquest nou estat, evidentment dins la Unió europea.

 

 

 

 

 

.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.