ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

NO TOTS SON IGUALS, PERÒ L?OASI CATALÀ ESTÀ PODRIT

Sense categoria

El president de la Generalitat ha fet les primeres declaracions desprès dels nous presumptes casos de corrupció, què s’afegeixen a la llarga llista que va creixent cada dia que passa, i ens diu que troba comprensible l’alarma social i el sentiment de rebuig, i demana als líders polítics actuar amb contundència per dignificar la funció pública, demana objectivitat a la premsa, ja que tots no som iguals, i espera que les institucions i democràcia en sortiran reforçades un cop aclarits per la via judicial cada cas.

Se’ns dubte el sistema ha esclatat, i allò que ens venien com un oasi de pau i felicitat, s’ha convertit en un fangar difícil de traspassar. Els atacs vinguts de les Espanyes son d’un cinisme grandiós, ja que els múltiples casos de corrupció i frau descoberts a l’estat, els deixa sense respecte per donar lliçons de puresa democràtica, el cas Gurtel a València  o els múltiples casos a les Illes han esquitxat bàsicament al PP, però amb la descoberta del frau d’en Millet al Palau de la Música, i totes les descobertes posteriors han empastifat a la majoria de partits polítics catalans que formaven part d’aquesta xarxa corrupta.  Una societat madura exigiria que els mecanismes de control per evitar aquestes coses haguessin funcionat, i si no  voldria dimissions i assumpcions de responsabilitats, el que tenim de moment es la reacció infantil d’acusar al partit rival per treure’n un redit polític sense donar importància a l’ús fraudulent dels diners públics, o sigui els de tots.

 

De totes maneres la operació  en un dels feus més importants del PSOE-C, com es Santa Coloma de Gramanet, i on l’alcalde ha estat detingut per  corrupció immobiliària, junt amb altres càrrecs socialistes, i on presumptament estarien implicats dos alts càrrecs del govern convergent com son Macià Alavedra i Lluis Prenafeta, entre d’altres.

 

La taca d’oli del desprestigi polític es va estenent, i ja agafa de ple els dos partits principals al país. Jordi Pujol en una entrevista televisiva ja va anunciar que podia estirar de la manta, una forma d’admetre de que es el corrent de moltes irregularitats en els seus governs, i en el tripartit actual on començant pel informes inútils, els càrrecs de dubtosa qualitat, i ara el frau econòmic la cosa no pinta millor.

 

Em sembla molt greu aquesta actitud dels nostres partits, què han viciat el sistema, com diu el President no tots son iguals, evidentment, però la desafecció es més forta que mai, i la regeneració política una necessitat de primer ordre, junt amb un canvi del sistema que no permeti que casos com Santa Coloma amb una alcaldia controlada per un partit des de fa tant de temps, porta a la corrupció per pròpia natura humana.

 

La llei electoral ha de canviar, i les llistes obertes han de ser un referent, amb la proximitat del diputat al seu electorat per donar respostes i confiança als seus votants, i no un coto tancat on els amics tenen un càrrec assegurat, i on la llibertat d’aquests diputats es nul·la, i tot va dirigit des de la cúpula sense marge d’error, amb un representant per partit n’hi hauria prou en cada sessió.  Aquesta democràcia de fireta marcada per l’estat espanyol, i aquesta justícia tant virulenta en segons quines qüestions, i tant permissiva amb altres, porta a aquestes coses, i no permet desenvolupar la modernitat democràtica que apropi al ciutadà, i vegi com el diner públic es usat i controlat racionalment, i no amb el descontrol actual.

 

El PSOE-C i CIU han quedat tocats per aquest allau de fraus que els afecten, i cal un solució radical que passa per un part Estat propi, i per l’altra una democràcia moderna i transparent amb professionals de cada sector, i amb una cura total al tractar el diner públic.  Aquest projecte que actualment porta RCAT, i que ha de créixer molt més il·lusiona, la resta ha perdut qualsevol credibilitat, tot hi la honradesa d’alguns, què queden engolits per la xarxa de mediocritat actual.

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.