ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

XAVIER SARDÀ: EXEMPLE D?AUTOODI

Sense categoria

El periodista Xavier Sardà durant els últims dies ha criticat amb contundencia el tractament que TV3 va fer de la consulta per la Independència d’Arenys de Munt, donant la raó a les teories d’en Joan Ferran (PSOE-C) sobre la crosta nacionalista a la cadena, i mostrant la seva perplexitat per la manera unidireccional de tractar les noticies, i sobredimensionar algunes sense sentit.

 

Les seves denuncies reiterades a una suposada crosta nacionalista, l’ha contraposat a elogiar programes com el 30 minuts de Ciutat Badia, què segons ell oxigenen, en canvi algunes noticies semblen mirades amb una lupa intencionadament, com el tractament de la jornada electoral a Arenys, què li semblen totalment desproporcionades al no tractar-se de cap elecció oficial, i ha preguntat quin tractament se li dona per exemple a l’espanyolisme a Santa Coloma, que es nul.

 

Crec que un bon periodista es diferencia d’un de mediocre quan sap apartar els seus sentiments personals, i sap donar la vertadera importància que cada notícia es mereix. Dir o relacionar TV3 amb la famosa crosta nacionalista es faltar a la veritat més absoluta, nomes cal fer una ullada als telenotícies de la cadena, per veure quin es el seu centre imaginari que s’ha desplaçat paulatinament a molts quilometres d’aquí, i on manifestacions sobiranistes importants a Barcelona en els últims temps, han tingut mes informació a cadenes espanyoles que la pròpia catalana, i on subtilment trobem mil i una paraules que ens allunyen del que hauria de ser una cadena nacionalment catalana, i que començant pel seu número, una clara claudicació mental, ja que en la seva creació hi havia TV1, TV2 i evidentment com a poble submís que som el 3 va ser l’escollit, i es va descartar simplement TVC, per exemple.

 

Ens dius que el tractament a la consulta d’Arenys es desmesurat, home jo diria que no trobaràs gaires territoris pel món que oficialment pertanyen a un altre estat, i que en un poble fan una consulta a la gent sobre la creació d’un estat propi, amb una cobertura amplificada pels intents barroers des de l’estat espanyol, perquè no es celebres, deixant desfilar fins hi tot a les forces feixistes de la Falange per intimidar a la gent, cosa que vol dir que alguna importància hauria de tenir, no Xavier.

 

Es un triomf de la democràcia, i de visualitzar el que tu segurament no vols veure, que es que la gent trií lliurement el seu futur, i entre les opcions possibles destaqui la independència pacifica i normal. Suposo que hauries de saber que el 13 de desembre mes de 100 poblacions faran alhora aquesta mateixa consulta amb mes de 700000 votants en potencia, inclòs una consulta a nivell comarcal com serà la de Osona, amb la possible presencia de observadors internacionals, i que possiblement a l’abril del proper any hi haurà una segona tanda, amb la vista posada a una consulta a nivell nacional el segon semestre del 2010 emparada internacionalment i amb nivell vinculant.

 

Tot això em sembla una noticia de primera magnitud, i per molt que no sigui del teu gust, les coses a vegades son com son, i segurament des de l’estat saben perfectament que un dia o altre aquesta dominació colonial haurà d’acabar, i el procés per molt que es vulgui amagar o manipular com es el teu cas, esta en marxa i el poble ha de tenir la ultima paraula.

 

 

  1. Sí però ell va fent i  ells van aconseguint que molts com tu diguin ‘sobredimesionar’ i no ‘sobredimensionar-ne’ i que poquet a poquet la nostra llengua acabi siguent un dialecte de la seva…………………….d’ això també te n’ hauries d’ adonar i fer-hi quelcom ,que al país li cal.
    Espero que aquesta vegada m’ entenguis i no t’ enfadis i prou.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.