ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA ONADA DE CONSULTES NO ES FRUSTRACIÓ

Sense categoria

EL President Montilla, amb una conferència a Londres ha qualificat l’autogovern com una part intrínseca de Catalunya, i ha destacat que sense ell la sortida a la crisi seria més incerta, alhora ha justificat la seva posició contraria a les consultes municipals sobre l’estat propi, perquè poden generar mes frustració, tenint en compte que la majoria de la societat catalana no esta per la independència.

A pesar de la posició contraria del president, el cert es que demà més de 100 comissions organitzadores locals d’arreu de Catalunya, es trobaran a Arenys de Munt per marcar el full de ruta cap a una consulta unitària el 13 de desembre. Un dels principals objectius es demostrar al poble català, i a tota la resta, què la nostra nació està preparada per un referèndum nacional sobre la independència amb caràcter vinculant, aquest convocat per la mateixa coordinadora i agents polítics, i en el cas d’una declaració unilateral al Parlament per ratificar-la.  De moment totes aquestes xarxes socials estan estenent pel territori com una taca d’oli, i poc a poc els grans municipis comencen a afegir-se amb les seves mocions aprovades als respectius ajuntaments, com Sant Cugat, Manresa i properament Girona, primera capital a ratificar la consulta.

 

Es un moviment que ha agafat per sorpresa la societat política catalana, i què demostra la voluntat de democràcia del poble català, superant tota mena d’obstacles per part de l’estat, què sap que es el preludi de la  creació del nou estat dins el marc de la Unió Europea, cosa que sembla no tenir aturador possible. El President diu que l’autogovern forma part de Catalunya, i el posa com exemple per sortir de la crisi, ell sap que l’actual poder del govern català es molt limitat, i poques mesures útils pot fer per frenar  la situació que afrontem, i totes provenen de Madrid, per tant el cinisme de les seves paraules no es digne del seu càrrec. Si tant vol l’autogovern, ha de saber que el millor autogovern es el de l’estat propi.

 

Tanmateix, es molt trist justificar la seva oposició a la democràcia pura per no generar frustració, i per una suposada minoria catalana per la independència, crec que això en democràcia son els electors els que donaran i treuen raons, com a totes les votacions, però per fer-ho no se’ls pot negar aquest dret bàsic en qualsevol democràcia.  Més que frustració, el que genera cada consulta es il·lusió, ja que ell sap com tothom que al final nomes serà una decisió nostra fer el nostre camí o seguir en aquesta autonomia colonial actual.  Cap votació pot generar frustració, ja que es la expressió genuïna del poble.  Sí vol prendre partit ha de defensar la seva posició negativa a l’estat propi i argumentar-la, però sense faltar a la veritat, ja que ningú ha demostrat que una majoria estigui pel no, es més en les enquestes del CEO, la suma dels partidaris de l’estat propi i l’estat federat amb l’estat espanyol superen el 50 % ja fa molt de temps, tenint en compte que la primera posició augmenta el percentatge a cada enquesta publicada.  Per tant si no te arguments millor que calli,  i es presenti com un antidemocrata que no vol saber la opinió del poble.

 

El 13 de desembre pot ser un dia històric, com ho va ser el dia de la consulta d’Arenys, i serà un pas important cap a l’objectiu final, deixant cada cop amb menys arguments vàlids els defensors de l’estat actual, com malauradament es el president català.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.