ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

LA MALA UTILITZACIÓ DE LES CONSULTES

Sense categoria

Sembla que les consultes sobre l’Estat propi es van estenent com una taca d’oli desprès de la lliçó positiva d’Arenys, i al veure les declaracions dels partits d’ordre com diria la Chacon, PSOE i  PP, sembla que no es una broma, i què han activat els seus mecanismes de defensa per  evitar aquest moviment democràtic.  Ara més que mai s’han de fer les coses amb seny perquè el procés acabi amb èxit, i alguns partits d’aquí sembla que no han entès el missatge.

Realment el moviment arenyenc va fer molt bona feina en la gestació, preparació i execució d’aquest acte, què de cap manera pot quedar desvirtuat, i que gracies a la col·laboració de l’estat ha quedat amplificat amb cotes inimaginables, i què per altra banda han obert la porta perquè alguns partits vulguin tapar les seves vergonyes amb aquestes iniciatives d’una manera maldestre i de cara a la galeria.

Concretament Esquerra ara ha descobert la sopa d’all, i sembla haver vist la llum, desprès que el mateix text a votar fos rebutjat pel seu representant a la Mesa del Parlament amb la iniciativa legislativa popular, ara vol impulsar-ho a tort i a dret, en molts casos sense una preparació i estudi previ d’unes entitats privades prou potents per fer-se càrrec d’aquest fet.

Presentar mocions de suport als Ajuntaments, segurament dona molts titulars, però no deixa de ser una cortina de fum que pot enterbolir la bona feina de moltes entitats, on desprès d’una feina prèvia i consolidar el projecte, s’ha de passar a buscar el suport del consistori per aquest ordre.  Se’ns dubte aquesta iniciativa de la societat civil ha descol·locat als partits que ara intenten monopolitzar un èxit que no es seu, i què per coherència hauria de ser el pal de paller dels seus propers programes electorals, però que malauradament veurem com no serà així.

A Tarragona, serà la primera capital catalana on es votarà aquesta moció la propera setmana, i on malauradament no prosperarà, quedant com una espècie de brindis al sol, si no ho farà, es per la majoria dels partits nacionalistes espanyols al consistori PSOE-C i PP, què com ja sabem son contraris al dret legítim i democràtic d’escoltar la opinió de la gent, demostrant el seu tarannà ben poc democràtic, i on l’alcalde Josep Fèlix Ballesteros ja ha anunciat el seu vot contrari, amb una justificació força surrealista que consisteix en dir que es un convençut de l’estat federal, el qual creu que s’arribarà.

Realment jo no se en quin món viu en Ballesteros, però barreja els conceptes, ja que no te res a veure la teva posició sobre la organització territorial espanyola, i una votació lliure i pacifica sobre una opció per Catalunya tant legitima com qualsevol altra, tanmateix ha de saber que per federar-se calen dos, i que jo sàpiga ningú es vol federar amb Catalunya, i a més es una opció gairebé inexistent a l’estat espanyol, on si ja es qüestiona aqueta presó anomenada estat de les autonomies, evidentment l’estat federal sona a broma de mal gust.

Crec que es una qüestió més de higiene democràtica, i on el seu partit demostra que no ho es, i què no li interessa la opinió dels seus ciutadans sobre qualsevol tema. Cal prendre nota, per properes eleccions, i per no seguir enganyant a la gent.

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.