ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L?ESTAT TREU A LA LLUM LA PRIMERA SORPRESA DEL NOU FINANÇAMENT

Sense categoria

En compareixença a Madrid, la vicepresidenta econòmica espanyola Elena Salgado, ha aclarit uns quants temes del nou model de finançament, com que es impossible xifrar els recursos addicionals què tindrà el model en el seu conjunt sense la liquidació del 2009, i el deute a pagar de les comunitats autònomes amb un factura d’uns 6000 milions, què en el cas de la part catalana deixa les xifres exposades  repetidament en paper mullat, i obligarà a restar la part proporcional de deute amb l’Estat.

La governant espanyola, apart de deixar en incògnita la xifra a repartir entre totes les comunitats, s’ha permès el luxe de dir que l’acord compleix escrupolosament l’Estatut fins i tot en els terminis. Tanmateix dependrà dels ingressos tributaris que la xifra sigui mes alta o més baixa, i sense perdre de vista que les autonomies tenen un deute pendent de 6000 milions pel que han cobrat de més el 2008, degut als càlculs poc ajustats d’en Solbes, de manera que els diners avançats per l’Estat amb espera de la recaptació, han estat excessius, i la diferencia s’ha de tornar amb una moratòria fins el 2012.

Poc a poc s’anirà desemmascarant aquesta gran farsa que es el nou model de finançament, on les xifres segueixen nomes expressades per la part que ha de cobrar, i curiosament la que ha de pagar segueix divagant sobre el tema, o sigui, si en base a aquestes xifres fantasmes els partits catalans han signat un pacte, què no ens enganyem es gairebé idèntic al proposat per Solbes fa un temps, però que ara tocava acabar la comèdia, s’haurien de demanar responsabilitats a aquest govern de fireta català.  Ens diu amb tot el cinisme la Salgado, que compleix l’Estatut  fins i tot en els terminis, això ja es cinisme pel broc gros, ja què tothom sap de gairebé l’any d’endarreriment del que diu una llei orgànica que l’estat sembla no te cap obligació de complir, i per últim apareix una factura amb un deute autonòmic de 6000 milions, què evidentment quan es parlava de les xifres mai va sortir a la llum, i no es una cosa que es pugui improvisar, i que ara s’haurà de restar del total amb una nova trampa d’aquest sistema nociu per Catalunya, i venut a bombo i platerets.

Aquesta es la primera sorpresa, però durant la seva tramitació suposo en vindran més que deixaran aquest nou model en una cortina de fum amb la missió ben clara de seguir l’espoli a Catalunya, i deixar un text ja mort i enterrat en paper de fumar.

El més trist es el paperot dels nostres partits al govern català, què hauran de trobar justificacions per aquest gran engany per perpetuar la nostra situació, i fer veure que es belluga tot per no bellugar res.  Caldria demanar responsabilitats a aquests irresponsables que dia si dia també segueixen dient  bajanades com la del Conseller Huguet, en forma de reforma de la Constitució, quan sap molt bé com moltes altres coses, això requereix unes majories que son inabastables si PSOE i PP no hi estan d’acord, què evidentment no ho estan, i no en tenen cap necessitat.

Diuen que s’agafa abans un mentider que un coix, i en aquest cas estan fregant els límits d’aquesta gran bombolla que impedeix el nostre desenvolupament lliure com  a poble.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.