NI TRENS A L?AEROPORT, NI ORDINADORS A LES ESCOLES

Dues noves promeses del president espanyol van pel camí de l’incompliment per variar i qu´`e tenen com a perjudicada, també per variar a Catalunya, es tracta de l’arribada del tren d’alta velocitat a la T1 del Prat, i dels ordinadors personals a tots els alumnes de cinquè de primària junt amb altre materials digitals, en el pla “Escuela 2.0”.

 

En primer lloc el ministeri de Foment no preveu que entre la futura estació del Prat i la T1, coneguda familiarment com la T5 de Madrid, circuli el tren d’alta velocitat. Va ser una promesa anunciada pel ministeri el 2007, desprès de les reclamacions de l’ajuntament de Barcelona, Generalitat i Cambra de comerç, però finalment el projecte ha quedat amb res, i la via serà pel tren convencional. Actualment la nova terminal ja esta en funcionament, i no hi arriba ni el tren, ni el metro que es preveu cap al 2012, curiosament el mateix any on Catalunya rebrà una pluja de milions en forma de fum pel nou finançament.

 

Pel que fa al segon tema en el debat de l’estat de la  nació, l’espanyola em refereixo, Zapatero va treure el seu decàleg de promeses per amagar la seva incompetència, i una d’elles relacionada amb el canvi de model econòmic, van ser els ordinadors pels alumnes de 5é de Primària amb cofinançament amb les autonomies. La Generalitat ja tenia un pla previst per aquest tema, i al final de  200 centres escolars públics o concertats, nomes 70 compliran amb la promesa del president espanyol, i aquests acabaran pagats pels pares (uns 250 euros), Al final el conveni entre el pla català i l’espanyol encara resta per signar, i el proper curs no hi haurà més increment d’ordinadors per l’alumnat.

 

En la primera qüestió, es realment lamentable que un estat que inverteix una quantitat  per riure comparada amb Madrid, que no vol cedir el control de la gestió per seguir discriminant a Barcelona en benefici del de sempre, que tenen signats convenis d’exclusivitat a Barajas per evitar vols intercontinentals al Prat, i que ara tampoc vol fer unes connexions a l’alçada del que requereix les instal·lacions, no sigui cas que millores les nostres possibilitats de desenvolupament.

 

En el segon tema, un altra promesa buida d’un expert en la matèria com Zapatero, què com moltes altres coses, nomes queda el titular del dia i darrere es fum, els pares han tingut que gratar-se la butxaca, i molts alumnes no podran gaudir d’aquests avenços pels seu futur, cosa que en altres territoris si poden fer, i en molta part amb els diners aportats generosament per Catalunya, crec que li diuen solidaritat, que traduït al català es espoli.

 

Son dos exemples més de que les promeses del govern  espanyol sempre acaben perjudicant el de sempre, i on el tracte discriminatori no te límit, entre altres coses perquè ningú es capaç de dir prou.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*