ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

XIULADA O ULTRATGE A L?ESTAT

Sense categoria

La fundacion para la Defensa de la Nación Espanyola, presentarà avui una querella a l’Audiència Nacional contra les organitzacions Catalunya Acció i ESAIT promotors de la xiulada a la final de Copa del Rei contra el Borbó i l’himne nacional, aquesta organització ultradretana on ocupa un càrrec d’honor Vidal Quadras, ho denuncia per ultratge a Espanya.

Aquesta entitat hereva del franquisme mes ranci, i què sobreviu en un estat on la transició de la dictadura a una suposada democràcia es una broma,ja va denunciar al desaparegut Pepe Rubianes pel mateix motiu, i com a conseqüència de les seves declaracions.

 

Aquests últims dies també, i sobretot des de Ciudadanos, s’ha instat al Parlament de fireta català que condemni els fets de Terrassa, on TELE5 i l’ajuntament van muntar una pantalla gegant per seguir els partits de la Roja, i que va acabar amb la instal·lació cremada, i dures critiques sobre el violents que son els independentistes i sectaris.

 

Realment la xiulada a un himne i el seu representant es un acte de llibertat, davant dos territoris com Catalunya i Euskadi on els han imposat el representant posat pel dictador abans la seva mort, i un himne que ha esborrat el de la República, què seria el que legítimament ocuparia el seu lloc. L’alteració dels fets en les seves mentalitats colonials, van desembocar amb la censura televisiva, cosa que en una pretesa democràcia recorda a èpoques passades què no semblen tant llunyanes. Se’ns dubte no entenen que la imposició es una cosa, i el sentiment per molt que els hi dolgui es un altra, i davant un estat de dret tant corrupte i fidel a la causa de la uniformitat, calia aprofitar aquest mirall que brindava l’esdeveniment per fer sentir les nostres veus.

 

Pel que fa als fets de Terrassa, i rebutjant evidentment qualsevol acte violent que encara ningú ha demostrat qui el va realitzar, es una provocació que amb diners públics i amb el precedent recent del Barça, s’actués d’igual forma amb la selecció espanyola, un recurs des dels seus últims èxits per polititzar l’esport i fer veure el que no es.  El sentiment per aquest equip esportivament com amb qualsevol altre es legítim, però la utilització del nacionalisme espanyol mes ranci i deformador de la realitat ja no ho es.  El problema rau que aquest nacionalisme es excloent, ja què la seva oficialitat nega qualsevol altre en el territori que ells consideren l’Estat.  Mentrestant, el nacionalisme català es reivindicatiu, i no exclou cap nacionalisme extern, simplement reivindica un anormalitat dins la Unió Europea, com es Catalunya.

 

Crec que es una diferencia clau que no comporta cap favoritisme, sinó el reflex d’una realitat, igual que una victòria del Barça es normal celebrar-ho a Catalunya, i no al mig del passeig de la Castellana de Madrid, per molt legítim que sigui comporta un sentiment de rebuig.

 

Per tant la associació feixista DENAES i Ciudadanos han d’entendre que la seva normalitat no deixa de ser pur colonialisme, amb ànims d’esborrar la nostra identitat què evidentment no es la seva.

  1. M’acuse d’anar durant dos dies incitant al ultratge a tothom que vingué a València i aniria a Mestalla per a que xiularen i que es giraren de cul, etc. inguí al curiositat de veure la final del rei de les copes en una Tv española i no em podia creure el bunyol que estaven fent. Hi van quedar ben retratats els poderrs españols. Ara vénen els de la photo finish a posar la cirereta la merdegada.

    Després es pregunten, els (españols) a qui encara els resta alguna neurona viva i li sdona de lluny estant això de la llibertat, el:

    Perquè volem un estat propi, regenerat políticament, verament democràtic, europeu, contemporani, etc.?   

    Cordialment Albert.

    PS: Bon colp de cap la darrera teua. Jo encara m’ho rumie…i això que era a l’origen de tot plegat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.