ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CREDIBILITAT I SUBMISSIÓ, MALS COMPANYS DE VIATGE

Sense categoria

Què ens cal una regeneració política què sàpiga recuperar la credibilitat perduda els darrers anys a Catalunya, es una evidencia, no nomes això, sinó la valentia i el coratge per afrontar un pols amb l’estat, i no per seguir jugant al seu joc, avui en tenim uns quants exemples a l’ajuntament de Barcelona, en el President de la Generalitat i en la persona del líder d’Esquerra Joan Puigcercos.

Primer cal dir que a l’Ajuntament de Barcelona s’ha aprovat per unanimitat una proposta del Partit Popular de donar ple suport a la candidatura de Madrid 2016, per organitzar uns jocs olímpics, oferint l’experiència de la ciutat, i què ha aconseguit unir com un sol home a PSOE-C,  PP, CIU, ERC i ICV.  Especialment sorprenent la postura del partit república, què denota un cop mes la deriva ideològica encetada ja fa uns anys, i la submissió total al dictat dels socialistes.  Es una prova més de la ment submisa i obedient com a poble.  Ara ens volen fer oblidar que la concessió de Barcelona al 92 va rebre el suport espanyol a canvi de la linia de TGV Madrid-Sevilla com a primera a l’Estat, substituint la més normal Barcelona-Madrid de recent inauguració, entre d’altres coses. Ens volen fer oblidar què els personatges què dominen l’esport espanyol son els mateixos què han perseguit els intents lícits d’oficialitat de les seleccions catalanes per mig món, i fora de l’àmbit esportiu tots els maltractes rebuts un rere l’altre fins al dia d’avui.  Raons suficients per no donar suport a aquesta candidatura, ja què no es la nostra, i amb el súmmum de la submissió oferir-se com a subseu de segona, i intentar vendre aquest producte humiliant en boca de Carod Rovira com una oportunitat econòmica.  Francament  estant tocant fons, i no es mereixen res més què la desafecció més absoluta, ja què  representen l’exemple de colonització perfecte per estudiar aquest fenomen a les Universitats.

 

D’altra banda ahir el President d’Esquerra, Joan Puigcercos  en un acte per les Eleccions europees, torna a amenaçar en tancar la carpeta del finançament a l’agost, si no hi ha acord, i rescata el terme de concert econòmic com a nova reivindicació.  Realment son unes declaracions què ja no es creu ningú, ja què tant ell com el partit què representa han esgotat la credibilitat, no cal ser gaire llest per veure què si no hi ha acord amb una misèria de finançament, evidentment el concert es fer volar coloms, i ell ho sap, i mes l’home què volia marcar unes línies vermelles en el govern en temes com el financer, i què se li deuen haver descolorit, ja què el termini de l’agost li recordo que es el de l’any d’incompliment.  Es la tàctica de remenar la perdiu, per no avançar ni un pas en l’objectiu, i si amb el de ser definitivament una regió més dins l’estat espanyol.

 

Pel que fa al President Montilla en una reunió al cercle d’economia, ha reclamat al govern espanyol que tracti les autonomies com a Estats, i ha assegurat què no acceptarà que s’utilitzi l’Estatut per atacar l’Estat de les Autonomies..

 

Aquesta reclamació fa gracia en boca del President, per què cal recordar-li que el seu partit governa a Madrid i a Catalunya, per tant es el mateix, i sap molt be què a l’Estat li fan nosa les autonomies, i més aviat referents del seu partit com el mateix Felipe Gonzalez va en direcció contraria, la recuperació de competències pel poder central, i respecte el text estatutari aquest es un autèntic paper mullat, i els fets ho avalen.

 

En definitiva actituds i proclames quan s’apropen unes eleccions, però que no tenen res de credibilitat, i fomenten la mediocritat d’aquests dirigents catalans què ja han esgotat tot el crèdit concedit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.