ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

CATALUNYA RADIO: FORA CROSTA, FORA AUDIÈNCIA

Sense categoria

Segons les ultimes dades dels Estudis Generals de Mitjans per les emissores radiofòniques a Catalunya, i desprès de molts anys de liderat, Catalunya Radio ha perdut la primera posició en benefici de RAC 1, i pateix un sotrac considerable, coincidint amb l’arrencada de la crosta nacionalista, com ho definiria en Joan Ferran (PSOE-C).

Efectivament, RAC 1 es lider absolut de les set del mati a les vuit del vespre, amb programes com el Món a RAC1 de Jordi Basté, Minoria absoluta de Toni Soler o Versió RAC1 de Toni Clapes, i les xifres totals parlen d’un primer lloc amb 469000 oients, Catalunya Radio 454000 i Cadena Ser 452000 com a dades més destacades.

 

Son unes dades importants, ja què coincidint amb un dels objectius socialistes amb el beneplàcit dels seus dos socis de govern, què com tots sabem es anul·lar la visió catalana dels mitjans sobretot en els públics, i donar una visió mes aigualida, i amb una realitat espanyola sense complexos, això va provocar la destitució d’algunes persones, entre elles i com a més destacat l’Antoni Bassas, i la substitució per d’altres afins al regim, i què han canviat el format i llenguatge dels seus programes eliminant qualsevol referència nacional catalana, el què en Joan Ferran anomenaria la Crosta, i qèe tant s’ha fet notar per exemple en els telenotícies de TV3, on a vegades tant sols falta treure el mapa del temps dels Països Catalans per un de l’Estat Espanyol, i la confusió amb qualsevol noticiari d’altres cadenes seria una realitat.

 

De totes maneres la baixada espectacular d’oients en una emissora què dominava a plaer a cada estudi realitzat, denota què molta part de la població no s’identifica amb aquesta manera aigualida dels mitjans, i busca la nostra visió de les coses, i sobretot basada en Catalunya com en qualsevol altre lloc del món, i com fan sense anar mes lluny les emissores espanyoles amb una diferencia, què al ser nosaltres la paraula es nacionalisme o radicalisme, ja què ni tant sols podem explicar les coses des dels nostres propis ulls.

 

Es un bon símptoma i un reves per l’estratègia socialista, què ara i com a prioritat ja anunciada començaran a aplicar a Euskadi, per intentar canviar la visió mental de la gent, i on els fets de casa nostra passen a ser secundaris davant els fets de l’Estat que pretenen presentar com universals.

 

Internet i la seva xarxa ha estat un element molt valuós per la lluita per la llibertat d’un poble com Catalunya, ja què no es pot controlar i ràpidament s’estén pel territori, però cal uns mitjans nacionalment forts en premsa, radio i televisió per fer arribar les iniciatives i els mitjans què els successius governs volen amagar, i aquests son una part molt important de l’èxit, ja què com hem vist amplifiquen  les noticies que els interessa i ignoren les perilloses pel sistema.

 

Crec què comunicació i internacionalització son dos claus per la consecució de l’Estat Propi, i què els índexs reflecteixin què la gent fuig de la desnacionalització, es una bona noticia què no hauria de passar inadvertida.

  1. Era d’esperar. Jo sóc una de les que, essent incondicional del Matí de Catalunya Ràdio, m’he canviat d’emissora. Jo concretament he anat a COM Ràdio. I és que què es pensaven, que podien fer marxar el Basses d’aquella manera i que els seguissim escoltant? Cadascú recull el que sembra.

  2. Jo també m’he canviat a la COM . M’agrada molt el programa del matí del Jordi Duran, al menys en la franja de 7 a 9. ´Sobretot els seus comentaris a les 7 i a les 8 al engegar el programa

  3. Em sap molt greu veure com un mitjà tan relevant per a Catalunya com la seva ràdio nacional pública, s’allunya de la realitat i identitat catalana per a vendre’ns una mena de sopa “boba” i altes dosis d’anestèsia.

    Jo també m’he passat a RAC1 

  4. molts incondicionals de “Catalunya Ràdio” ens hem passat a altres emissores manco “adoctrinades” com “Ona Mallorca”. Només ens queda en Puyal, el dia que “el depurin” podem oblidar la freqüència 93,3 (és per la que emet Catalunya Ràdio a Mallorca)

  5. Aquesta gent, com el Ferran, tan parlar de la crosta i encara no s’han adonat que la crosta son ells ?. Per allà on passen “brilla” la grisor i la mediocritat promitjada més absoluta.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.