ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL MIRATGE PER RODALIES TE TRAMPA

Sense categoria

El consell de ministres espanyol ha anunciat una inversió per Rodalies a Catalunya de 4000 milions en els propers 11 anys, on es pretén modernitzar la xarxa tant abandonada durant molts anys, i què tants problemes va causar amb l’arribada del TGV a Barcelona, però com es sol dir no es or tot el que llueix.

 

Es preveu millorar les estacions, i també les línies algunes molt deficients amb nous quilometres de recorregut, i tot com a pas previ pel traspàs a la Generalitat. Però ves per on a Espanya quan ens dona alguna cosa mai es per la seva obligació en aquesta part del territori, ni per gust, ja que resta vots a l’Estat.  Si dividim la inversió prevista per anys, ens dona uns 363 milions anuals què en principi Espanya volia que la Generalitat els invertís, i així traspassar el servei deficitari totalment gratuït, però el que indigna més es què el novembre passat l’Estat aprovà el pla per modernitzar la xarxa de rodalies de Madrid, amb un total de 5000 milions fins al 2015, es a dir uns 833 milions anuals, o el què es el mateix un 57 % més que la xarxa catalana, tot hi que aquesta acumula un dèficit històric d’inversió, i invertirà la meitat que la ja moderna xarxa de la sagrada capital de l’Estat.

 

El greuge comparatiu i l’engany enlluernador esta servit, i els mitjans de comunicació afins, serviran per fer la campanya publicitària d’un fet què no es com ens el volen presentar.

 

Clar que veient els moviments del principal partit del govern català, no es estrany que qualsevol cosa es valida amb Catalunya.

 

El ministre Corbacho, sí, un dels dos ministres del PSOE-C al govern Zapatero, i què evidentment ja no tenen el territori català al cap, ens diu que ja no es important els propers tres mesos, sinó els propers 25 anys en relació amb el finançament, i com a amenaça per aclarir ràpidament la qüestió, i que Catalunya pugui recollir les engrunes que ens donin ja al 2009.

 

D’aquella amenaça de Iceta de canvi de relació amb el PSOE si a finals d’any no hi havia un acord, avui s’ha sabut que el PSOE-C organitzarà autocars per portar els seus militants a Bilbao en l’acte central de Zapatero a la campanya basca, sí, el mateix que no ha complert cap promesa amb Catalunya, i què no deixa més què confirmar els socialistes catalans com una sucursal més de l’espanyola.

 

Per últim en el Consell Nacional socialista, i per si quedava algun dubte, el President Montilla ha tornat a ratificar el seu compromís amb contribuir a l’estabilitat del govern Zapatero, demanant reciprocitat, i traient la repetitiva carta de la por, preguntant si amb un govern a Madrid amb Mariano Rajoy les coses anirien millor.

 

Realment penós el discurs socialista, i la manera de disfressar la no defensa dels nostres interessos amb la prioritat absoluta del govern a Madrid, a la pregunta li diria què ni millor ni pitjor, en tot cas igual, ja que l’actual govern Zapatero no ha complert cap promesa amb el territori, i podríem fer una llarga llista de greuges, què dubto el PP amb Rajoy els superes, prou de tractar-nos com a criatures entre dos partits que pel que fa a Catalunya son dues gotes d’aigua i els fets ho demostren, per cert aquest compromís de fidelitat suposo que inclourà vota contra les ONG catalanes quan es debati la qüestió, i segur que es quedaran tant amples.

 

La davallada electoral d’aquesta formació espanyolista comença a ser urgent abans no acabin de desfer el poc que queda del país, no els importem gens, ni ara ni mai, i son un càncer pel nostre desenvolupament tant nacional com econòmic.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.