ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

EL DISCURS DEL BORBÓ

Sense categoria

Aquest personatge nomenat a dit pel dictador, i validat per la sagrada Constitució Espanyola, i mai votat individualment per por del sistema ha reclamar la vigència de la República com a sistema a continuar desprès de la interrupció dictatorial, va fer una de les seves feixugues tasques en forma de discurs de Nadal.

Desprès de demanar a tothom que estiri en la mateixa direcció per superar la crisi posant el interès general per davant del particular, i amb especial preocupació per les persones que s’han quedat sense feina, evidentment no es el seu cas, i una bona posició a Europa amb especial atenció a una conciliació laboral i familiar, cosa que ell te molt ben resolt.

 

Pel que fa referència a la Constitució, la va lloar en el seu 30  aniversari què Espanya com a gran nació ha viscut en democràcia plena, i opina que esta construïda sobre la concòrdia, el consens i el respecte mutu, i articula la nostra diversitat territorial amb orgull per ser solidaris i sentir-nos orgullosos, acabant dient del pes de l’espanyol com a segona llengua internacional.

 

Venint d’una persona imposada en el seu càrrec per una dictadura militar, te gracia que ens parli del sagrat text constitucional com a eina de democràcia plena i amb paraules de concòrdia, consens i respecte amb la diversitat territorial, oblidant que la transició simplement va ser una farsa per perpetuar el regim anterior amb una falsa democràcia adaptada als temps moderns que vivim, i on la diversitat gairebé folklòrica que ens parla, son nacions atrapades en aquesta teranyina de l’Estat, i què per la seva identitat, convicció i història volen seguir el seu camí en solitari, i en el cas de Catalunya deixa enrere aquest tracte colonial aplicat a consciència  per la seva Espanya unitària i idíl·lica que ens ofereix.

 

Pel que fa a solidaritat i orgull, no es la persona mes indicada, ja que la seva solidaritat es limita a ser mantingut per l’Estat amb tots els nostres impostos en una vida de luxe que evidentment poca gent pot arribar-hi, i protegit de qualsevol acte de protesta que en aquest any s’han anat succeint, i on la justícia a actuat trencant el principi constitucional de que tots som iguals, ja què s’ha demostrat que es una gran mentida, i el seu orgull es legítim però evidentment no pot ser obligat, i molt menys coartat i espoliat com el territori català.

 

La referència al castellà es una clara invocació a les llengües de primera categoria, i les altres que en el seu oblit i la obsessió de l’estat per impedir el seu desenvolupament, es fa còmplice d’aquest genocidi cultural.

 

En definitiva  no es podia esperar altra cosa d’aquest cap de una institució caduca i  ancorada en el passat, defensant els valors de la Espanya mes intolerant i agressiva contra qualsevol diferencia que pasa a ser una anècdota en el seu discurs, i dona tots els motius necessaris per deixar enrere aquest Estat, i iniciar una nova vida sense rèmores com aquesta.

 

Per cert Bon Nadal a tots els que llegiu aquest humil bloc, què seguirà intentant posar el seu granet de sorra per els procés de la creació d’un estat propi.

 

 

 

 

 

 

  1. òstres Albert et vas empassar el discurs del borbó? 😀
    jo ho vaig fer un cop, borratxo amb uns amics, i vam riure una estona, però és clar, després del Polònia l’original ja no fa ni gràcia

    a més com no saps qui li ha escrit el discurs, no té interès, perquè com a recitador és d’un patetisme parell al seu nivell intel·lectual, o inferior

    em fa l’efecte que quan es mori aquesta mòmia alguns tindran una estranya sensació de déja-vu. Jo dedicaria un espai biogràfic a les seves gestes (jurant al feixisme, ambivalent al cop d’estat, matant ossos borratxos, liant-la diplomàticament amb els seus estirabots, o amb les seves escapadetes nocturnes a era Val d’Aran…és una mina!).

    jo també et desitjo un bon Nadal en companyia dels teus, i una arrencada d’any ben valenta, coratjosa i venturosa pels teus anhels i objectius personals i col·lectius

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.