ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

DECIDIM.CAT

Sense categoria

Prop de 1100 alcaldes i regidors s’han sumat a aquesta nova iniciativa, què avui s’ha reunit per arribar a el compromís de realitzar consultes populars a nivell municipal per l’autodeterminació.

La proposta ha aglutinat gent de tots els partits catalans, excepte PP i Ciudadanos, be dient catalans ja no calia fer aquesta ultima referència. La base de la proposta es aprofitar l’escletxa legal de la futura llei de consultes populars a nivell local, que amb l’aprovació del ple de l’ajuntament permet fer el referèndum, encara sense data ja que es pretén assolir el màxim de poblacions possibles per fer la consulta amb abast a tota la nació.

 

Les poblacions implicades ja son vora 500, la meitat de Catalunya, i la resposta a nivell d’un mal finançament i una retallada de l’Estatut pot  esdevenir una realitat amb aquesta iniciativa.

 

De fet el seu manifest fundacional de fa un any explica que aquest grup de càrrecs locals mes enllà d’arrels històriques, creuen que el dret a decidir esta molt lligat amb un model de benestar català per la ciutadania, i una sortida a les restriccions patides en els últims 300 anys, i on impulsaran tota mena d’iniciatives per fomentar la idea de sobirania per fer-la realitat.

 

Crec que es una gran iniciativa, que a nivell local hauria de servir d’exemple a nivell nacional per unificar esforços per damunt de les cotilles estretes dels partits, i amb una unitat de la que tant es parla, no per discutir qui pot ser el proper President de la Generalitat, o qui pesca mes engrunes de Madrid per sortir a la foto, sinó per la lluita pel dret a decidir lliurement com a poble.

 

No veig tant senzill que l’estat es quedes de braços creuats, per molt legal que sigui la iniciativa, ja què l’estat es un especialista en no complir les lleis, i aplicar-les com i quan vol, i el que es mes important les parts que li convenen, i les que no simplement les ignora, com estat de nul sentit democràtic que es.

 

Hauríem de veure com els tribunals inquisidors espanyol s’empesquen alguna estratagema esperpèntica per intentar aturar el tema.  De totes maneres la clau es a nivell dels partits catalans per voler simplement dona la veu al poble, i aprofundir així els seus nivells democràtics, la vinculació o no dels resultats crec que no es important, ja que per una simple qüestió d’ètica, si tots els pobles, o una amplíssima majoria realitzes la consulta,  i la majoria apostes per la creació de l’estat propi, difícilment Espanya davant la Unió Europea podria explicar, un no acatament dels resultats.

 

Es un altra iniciativa interessant que sumades a moltes altres van fent forat a la societat, i el treball que haurien de fer els nostres partits, i que  malauradament no assumeixen, la societat civil i les iniciatives de caire individual com aquesta, intentant suplir per vergonya dels primers.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.