ALBERT CORTES MONSERRAT

EL DRET A DECIDIR

L?AMBIGÜITAT CALCULADA A CDC

Sense categoria

S’està celebrant el Congres de Convergència aquest cap de setmana, i on les primeres conclusions comencen a veure contradiccions notables.

 

El lideratge d’en Mas no es discutit, per tant el congres es centra en el contingut polític, i les apostes pel futur, cosa que pot tenir una incidència cabdal a Catalunya.

 

Del que se’n sap, es que algunes veus segueixen amb la cantarella de la injustícia del tripartit davant les seves victòries en les comeses electorals, crec que eren tics què ja els tenien superats, i no cal insistir en el procediment democràtic que sempre ha estat el mateix per formar govern, i què ells molt ben be saben.  Es un argument que ja cansa per inconsistent, i provoca el cansament de la gent, ja que les regles no son bones quan et convenen i dolentes quan se’t giren en contra, la humilitat crec que es una recepta  bona per qualsevol formació política que ha de saber governar i fer oposició quan toca, mai  hi ha res que duri sempre, i la Generalitat no es patrimoni de ningú.  Un altre cosa es la gestió de cada govern, què pot ser mes encertada o no.

 

Sabem que s’ha rebutjat l’esmena a la totalitat que reclamava un estat prop,i i que les moltes esmenes sobiranistes s’estan intentant incorporar esborrant el terme estat propi, per sobirania plena, nació lliure o exercici del dret a l’autodeterminació vinculat al dret a decidir.

 

Aquesta tàctica d’amagar les paraules, es la típica estratègia pujoliana de no dir les coses pel seu nom.  Em pregunto quina por fa dir estat propi, i quina diferencia hi ha amb els altres termes. Al mon hi molts estats, i no conec cap d’ells que s’avergonyeixi de ser-ho, i busqui formules per no dir-se estat.

 

La gran excusa es que a la Casa Gran hi cap tothom, i s’ha d’evitar que les formules emprades puguin restar gent al projecte, defensant també la inclusió d’Unió en ell.

 

A veure Sr. Mas, el que s’ha de definir es el projecte, i en la seva casa no hi pot entrar tothom, no hi ha cap projecte al mon que englobi tota la població, sempre hi haurà gent a favor, gent en contra i gent que s’hi incorporarà mes tard, ara, intentar fer tots els papers de l’auca condueix tard o d’hora al desengany.

 

Cada partit polític te un ideari, i aquest captarà a un volum de persones que intentarà anar augmentant, però no pot ser blanc i negre alhora.

 

Catalunya, en l’atzucac on ha arribat el que menys li fa falta es ambigüitat calculada que ja varem viure durant 23 anys, i què  al final amb la col·laboració del tripartit ens ha portat en aquest cul de sac. El que cal una vegada esgotat l’autonomisme i el peix al cove, es una alternativa contra el nacionalisme ferotge inclusiu de l’estat, i aquest es la defensa de l’estat propi sense embuts com a solució al benestar de la ciutadania i la retallada constant de llibertats.  

 

Un full de ruta clar i pautat amb una formació d’una taula de partits, plataformes i associacions civils què visualitzin i donin forma a aquest recorregut, i què la població lliurement i acabi donant el seu consentiment.

 

En aquest projecte no hi cabran tots com vostè pretén, però es tracta què finalment sigui la majoria la que hi doni suport prescindint en aquest moments delicats de les sigles dels partits, i proposant aquest canvi què segur que la societat acollirà amb els braços oberts, però sisplau prou ambigüitats, i prou tacticisme mediocre del seu partit i de la resta per no voler afrontar els reptes plantejats.

  1. No sé a qui pensen il·lusionar si no assumeixen ni riscos, ni voluntat de lideratge ni iniciativa de discurs. Si amaguen la voluntat de construir un estat propi o és que no hi creuen o és que no tenen punyetera idea de com han canviat les coses: a ningú se li regirarien els budells ara home, que no hi ha altra opció. El més segur és que la gent pensés “sí, els del PSC volen un estat federal i ja veieu”…potser haurien de signar davant notari un full de ruta amb dates precises.

    Rectificar és de savis i honora qui ho fa. Per sentir nostàlgia del Pujol (?) i la prepotència de dir que tot ho han fet bé…que es confitin el meu vot.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.