xicranda

Mirades des del guaret

Tosquelles: pensar amb els peus

“Aquesta doble pell, aquesta doble pell que té el suro de ser l’arbre i ser allò que l’arbre veu, ens duu a qüestionar també a nosaltres on acaba la nostra sensibilitat, on acaba la nostra pell, i ens parla d’una possibilitat de cos d’amor amb el món, si hi ha un possible cos d’amor real amb el món, si és possible la veritat d’una comunió que no pertany a ningú, ni a nosaltres ni al món.

La proposta que jo he fet, que es diu Caminar, prova de ser un cant a la materialitat del món davant d’aquesta mena d’angelisme de voler dur una vida lluny de tot arreu; d’aterrar en el món, d’aterrar. El concret geogràfic i la mineralitat botànica del suro ens pot ajudar a un recolzament en un món sumit en una gran crisi de presència, que és el que vivim tots plegats en aquest moment; la presència substancial de les coses, que sembla captada o esborrada per una proximitat tecnològica que ens ha allunyat extraordinàriament del món immediat.”

Perejaume

T’imagines poder passejar per sobre d’una obra d’art? L’artista Perejaume ens convida a pensar i sentir amb els peus a la seva peça Caminar. És l’espai sensorial de l’exposició #TosquellesCCCB sobre la importància que el psiquiatre donava als peus.

“Quan ens passegem pel món, el que compta no és el cap, són els peus. Saber on trepitges. Els peus són els grans lectors del llibre del món” deia Francesc Tosquelles.

https://www.cccb.org/ca/activitats/fitxa/tosquelles-pensar-amb-els-peus/238727

Exposició “Francesc Tosquelles. Com una màquina de cosir en un camp de blat”. Al CCCB fins al 28 d’agost del 2022

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari