Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Acord històric contra la pobresa energètica i Badalona en femení

0
Publicat el 5 d'abril de 2021
“La #Badalona, històries en femení”, un projecte dissenyat per la Clara Faner en col·laboració amb la Fundació la Salut Alta, finalista en els premis Acento G 2020.

[RESUM DEL 29 DE MARÇ AL 5 D’ABRIL] Acord Generalitat-Endesa, mitjançant el qual es condona el deute de pobresa energètica de 35.518 famílies vulnerables. No l’hauran de pagar i no seran portades als tribunals. Un pas històric en la protecció de les persones i els seus drets. A més Endesa també pagarà el 50% del deute que es generi a futur (infografia resum). Molta feina, cintura i ambició, un treballat consens entre administracions, ben articulat també amb societat civil… tot això es veu avui (finalment!) en un pas important per lluitar contra la #pobresaenergètica. “Enmig de la paràlisi i la incertesa per la manca d’acord per formar govern, s’ha produït un compromís històric en l’àmbit dels drets socials…” Quan diem no desaprofitar cap eina i quan diem enfortir l’acció de govern JA és per coses com aquesta.

1.078.208 euros és el deute acumulat a la ciutat per les famílies vulnerables que no han pogut pagar el rebut de la llum entre 2015 i 2020. Un deute que ja no hauran de pagar a partir de l’acord signat entre Endesa, que aporta aquestes dades recollides per Televisió de Badalona, i la Generalitat (altres reaccions al municipi, aquí). A Badalona, junt amb altres municipis metropolitans, vam defensar fa 4 anys q les companyies elèctriques havien d’assumir la seva responsabilitat. I vam fer servir totes les eines per incidir-hi. Avui, doblement (més…)