Connexió #Badalona

El blog d'Oriol Lladó, cap de llista d'ERC

Debats incòmodes sobre urbanisme

0

Ni les xarxes socials ni l’acceleració de la política ens ajuden a aprofundir sobre els reptes que tenim com a ciutat. En aquest article exposo sintèticament –entre la nota personal i la reflexió política– alguns dels debats que resten amagats, malgrat la seva crítica importància, en l’agenda de futur de Badalona. Amb l’ànim d’ajudar a un debat necessari, però massa sovint ajornat, aquí van aquests apunts:

Desprogramar sòl. Al voltant de la redacció del nou planejament urbanístic amb la qual treballa en aquests moments l’Àrea Metropolitana i que ha de substituir l’actual i obsolet de 1976, sorgeix l’oportunitat inexcusable de revisar les qualificacions urbanístiques a la ciutat. És a dir, on permetem fer nous pisos? En quines condicions? Com assegurem els equipaments i les zones verdes necessàries? Al voltant d’això caldrà una reflexió sobre la desprogramació de sòl (tema delicat), perquè segurament la densitat de (més…)

Oportunitats en innovació i reactivació econòmica que no podem deixar perdre

0

Badalona ha d’aprofitar totes les oportunitats i això, que és cert sempre, és urgent ara que s’està decidint el futur dels fons europeus al nostre país, un autèntic pla Marshall, en paraules de Pere Aragonès, i que pot canviar per sempre la nostra ciutat… que té projecte molt i molt interessants al voltant del clúster de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol i al voltant del desenvolupament del sector de les 3 Xemeneies, o amb les propostes de l’IREC i del centre de Blockchain que promou la Cambra de Comerç i la Generalitat. El govern del país mira i reconeix la ciutat, qui no ho està fent és el govern de Badalona.

Aquest va ser un dels temes destacats de la tertúlia de dijous (vídeo adjunt + fil ERC + podcast) i ha estat objecte també d’una feina política important per part del grup municipal (nota de premsa i vídeo del portaveu (més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari