Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Revés judicial al govern del PP: no pot desallotjar famílies i desentendre-se’n

0

[RESUM DEL 2 AL 8 DE NOVEMBRE] Abans d’entrar en el repàs d’actualitat dels darrers set dies, aquí van els enllaços a dos articles que diferents mitjans m’han publicat aquesta setmana. El primer va sortir dissabte al Diari Públic, dedicat a un dels grans reptes que tenim a les nostres ciutats, el de la rehabilitació i posada al dia del parc immobiliari (📝 el podeu llegir aquí). El segon es va publicar divendres a l’Independent de Badalona i és una contribució al Dia de l’Urbanisme que se celebra avui arreu a partir d’un cas concret, una operació de regeneració urbana al barri de Sistrells (📝 el podeu llegir aquí). També aquesta ha estat setmana de ple i com és habitual aquest fet té el seu apunt específic al blog (📝 el podeu llegir en aquest enllaç).

Per la resta, aquí va el resum d’una setmana en què de nou a Badalona s’ha parlat de seguretat a partir del col·lapse de la Guàrdia Urbana i d’un revés judcial a la política del PP amb l’habitatge.

Aquests van ser, de fet, els dos temes principals de la tertúlia de Badalona Matí en la que vaig participar dijous. Aquest vídeo recull el que hi vaig exposar: el PP és víctima de la seva pròpia estratègia de sobredramatitzar els temes de seguretat i ha perdut el control sobre el cos policial municipal.

D’altra banda, la Justícia ha ordenat a l’alcalde del PP a Badalona que doni allotjament a dues de les famílies que va desallotjar. Fa un any aquestes famílies van perdre les seves famílies per l’esfondrament del bloc on vivíen al barri de la Salut. Aquest va ser també un tema de la tertúlia (🎙 aquí el que vaig dir-hi). Parlant de drets amenaçats, aquests dies torna a l’actualitat municipal la qüestió de l’empadronament (impulsada en bona part per la regidora republicana Anna Lara, com podeu veure aquí).

Precisament és ara quan caldria reforçar i no debilitar l’atenció administrativa de proximitat. Esquerra Republicana denuncia el desmantellament de facto de les (més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , , | Deixa un comentari