Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Ciutat saludable: 5a edició de 48h Open House a Badalona

0

Vet aquí els meus ‘tops’ en el programa d’aquest any de la 48h Open House Barcelona a Badalona, en una edició en què la #Covid19 ha obligat a fer itineraris lliures amb audioguia i a restringir algunes visites. I tanmateix, de nou una oportunitat de (re)descoberta de la ciutat, en aquesta edició centrada en la ciutat saludable.

1⃣ A #Badalona es podrà visitar la CACI —que de fet, és la imatge de l’esdeveniment a la ciutat, situada, (no sé si) irònicament damunt un cargol—; una obra imponent (i que cal desbloquejar) de Jaume Botey, rehabilitada parcialment per Espinet-Ubach. No us la perdeu!

2⃣ Amb la Donzella, es podran veure tres capes molt carismàtiques a #Badalona: les que conformen les casetes per banyistes (1929), la de l’edifici dels Banys (1945-62) i la de la reforma recent, a càrrec de Maria Puig (2016).

3⃣ De nou repeteix l’edifici de la Fundació Germina, de B720 Fermín Vázquez Arquitectos (2018), una aposta d’#arquitectura social entre la Pau i Lloreda.

4⃣ L’edició d’aquest any se centra en ‘la ciutat saludable’, una oportunitat per conèixer equipaments al campus de Can Ruti: el Centre de Medicina Comparativa i Bioimatge (Calderon-Folch, 2018), Fundació Josep Carreras (Eduardo Talón, 2017) i l’Institut Guttmann (bbats, 2002).

5⃣ Els itineraris estan audioguiats pels mateixos arquitectes (en breu es penjaran els podcasts a iVoox) i s’han fet col·laboracions amb universitats i enginyeries per mostrar virtualment alguns dels edificis. Un esforç d’organització (Elisenda Bonet, Maribel Mata…), tècnics municipals i els incombustibles voluntaris! Entre els itineraris… recorreguts que permetran apropar-se a Sant Jeroni de la Murtra, al passeig marítim i al parc del Torrent de la Font i el Turó de l’Enric, exemple de connexió reforçada i reeixida entre ciutat i natura. Tot plegat llest pel 24 i 25 d’octubre.

Per cert, genera una certa curiositat perquè no és un edifici públic (en el programa sempre se’n situen alguns) l’edifici d’habitatges del carrer Torrebadal (Enric Rojo, 2019).

L’any 2016, en la primera edició del festival a #Badalona vaig escriure aquest article al (més…)