Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Molts titulars, pocs fets en habitatge

0

+cliqueu per ampliar[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE JULIOL 2020] Aquesta setmana que avui es tanca, el govern del PP a Badalona ha anunciat amb grans festes el principi d’acord entre l’Ajuntament i la Sareb per a la cessió d’uns 250 pisos que es destinaran a lloguer social. 36 d’aquests es podran adjudicar de forma immediata, i la resta, segons la poca informació que s’ha revelat fins ara, uns 220, són pisos ocupats que l’Ajuntament ajudarà a desocupar col·laborant amb els tràmits (sic). Se’n feia ressó el Línia Badalona en aquesta notícia.

En quines condicions? Qui s’encarregarà de les obres q en algun cas caldrà fer? A quin preu? Per quant temps? Qui ho gestionarà? Quin paper jugarà la mesa d’emergències? Com es desocuparan atenent que la realitat de l’ocupació al nostre municipi és gent q NECESSITA un habitatge?

Massa preguntes sense resposta (malgrat escuetes explicacions) i una sospita: la banca sempre guanya. El q necessita Badalona és mobilitzar ja els 8M d’euros x disposar d’estoc propi (no cedit). I exigir als grans tenidors q, més enllà de regals enverinats, compleixin la llei.

Això i reforçar línies d’ajut, blindar eines fiscals (fins ara estem a la cua respecte molts municipis). Són moltes coses, que han d’anar més enllà de titulars… i de les varetes màgiques. Ja fa dos anys vaig (més…)