Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Al vol sobre #cultura i (noves restriccions)

0

Les noves restriccions d’activitat vinculades amb la contenció de la Covid 19 han afectat de ple les programacions culturals, fet que ha despertat un clam del sector amb el lema #culturasegura. Algunes de les restriccions, per sort, sembla que s’han anat afianant per fer-les menys indscriminades. Veurem.

Aquests darrers mesos he assistit a diferents actes culturals, alguns de (diguem) més professionals, altres organitzats més modestament. En tots els casos, s’han seguit els protocols rigorosament i s’ha fet llistat d’assistents (disposició localitats + rastreig).

El format ‘concert’, presentació literària, obra d’arts escèniques admet perfectament el control de públic, la distància física i la ventilació (a l’estiu hi ha moltes alternatives fantàstiques d’espais a l’aire lliure, també a #Badalona).

En totes aquests actes, ha brillat, a més, el compromís i el ‘carinyo’ dels organitzadors per adaptar formats, assegurar seguretat i mantenir l’interés de la proposta cultural. És necessari dir-ho i redir-ho. Si us plau, la #cultura no és un capritx, és un dret.

Ajuntaments i altres institucions han d’implicar-se en aquesta (nova) fase per la #cultura. Fa temps que vam demanar línia d’ajuts específica a l’Ajuntament de Badalona i major aposta per la cultura. El format no pot ser excusa: una part de les nits al Port, per ex, es pot fer telemàtica.

(més…)

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb , | Deixa un comentari