Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Ajuts que han d’arribar ja a la ciutadania

0
Publicat el 13 de juny de 2020

[RESUM DE LA TERCERA SETMANA DE JUNY] Setmana de platja reconquerida (amb exemple de civilitat, per cert), i de Francesc Layret per als vianants (una bona proposta, que cal ampliar) i també set dies en què en el blog també he ‘parlat’ de la persistent repressió política a partir de la fiança de vergonya sobre Lluís Salvadó i Josep Maria Jové i he començat a les meves xarxes una sèrie sobre #laCiutatQueEnsEspera amb la Maria Sisternas de priemera convidada, i que podeu repescar aquí. A continuació, la resta d’actualitat:

Comencem parlant d’habitatge? És urgent enllestir la tramitació dels ajuts econòmics d’especial urgència adreçats a persones que tenen un contracte de lloguer i s’han vist afectats per l’estat d’emergència de la Covid19… tota vegada que també cal 1) reforçar Oficina Local d’Habitatge i 2) convocar amb urgència el Consell Municipal d’Habitatge.

Contra el que alguns (en especial PSC) estan explicant a les xarxes (obviant q qui dota –o infradota– és l’estat), s’ha fet curt en la línia d’ajuts. Aquest gràfic de Jose Rodríguez ho explica bé. L’aportació del ‘gobierno’ a CAT està per sota % població i no compta nivell vida. La veritat és que el govern de Pedro Sànchez té molts pendents en #habitatge: per exemple, activar microcrèdits per fer front a lloguer i actualitzar i dotar com es mereix el Plan Nacional de Vivienda. Catalunya hauria de doblar l’aportació estatal, de 200 a 400M. Menys lliçons.

La Generalitat estudia ara destinar fons de (més…)