Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Cinc reptes ambientals a Badalona

0
Publicat el 5 de juny de 2020

 
Cinc dels principals reptes en clau ambiental de la ciutat de Badalona, tot coincidint amb la celebració avui divendres del Dia Mundial del Medi Ambient.

  1. Ciutat habitable (aire net, renaturalització, eficiència): impuls i ampliació de les zones de baixes emissions, pla d’electrolineres local, nous criteris d’urbanització per promoure pas vianants, zona 30 km/h, desplegament zones verdes d’aparcament a la ciutat, convertir C31 en via interurbana; pla de rehabilitació d’edificis, pla d’autosuficiència energètica; revisió de la urbanització de rieres, millora capacitat de drenatge parcs públics, aposta per la biodiversitat al verd urbà…
  2. Transport públic competitiu arreu i més bici: reivindicació de l’extensió de la L1 i Tram al municipi, revisió i millora de la xarxa d’autobusos amb l’objectiu d’augmentar velocitat comercial, extensió de la xarxa de carril bici, senyalètica per afavorir els desplaçaments a peu.
  3. Protegir les valls (Betlem, Canyet, Pomar): blindatge i actualització urbanística de la serralada de Marina i de les zones situades damunt la B20.
  4. Resposta crisi climàtica (platja, sanejament): actualització i impuls pla director clavegueram, construcció d’espigons a la platja de la Mora, millora capacitat de resposta del sanejament per afavorir separació aigües negres i pluvials, revisió polítiques urbanístiques primera línia de mar.
  5. Nou model productiu i de consum: impuls economia social, petit comerç i afavorir noves modalitats logístiques més responsables.

🚏 Enllaços sb nou #urbanisme: http://ow.ly/PaCl30oT5Jl
🌳 Llista #crisiclimàtica: http://ow.ly/E3Kz30oT5Cj
🌎 Llista Sostenibilitat: http://ow.ly/xQ1W30oT5CV

(més…)