Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Diari de confinament #Covid19

0

A continuació podeu accedir al vídeo post diari a Twitter i altres xarxes locals amb informacions, reflexions i consells sobre el confinament i la lluita contra la pendèmia. És un vídeo diari d’entre dos i dos minuts vint. Espero que us interessi.

1️⃣ Vídeo del 18.3.2020 Nova aplicació del departament de Salut, propostes d’ERC Badalona sobre fiscalitat i mesures econòmiques pel coronavirus, presentació de la xarxa ciutadana de voluntariat i acció #CoronaCiao.

2️⃣ Vídeo del 19.3.2020 Informació diversa sobre com la ciutat i el país aborden la pandèmia del Covid19 i campanya #joemcorono de l’Hospital Germas Trias i Pujol, la Fundació contra la Sida i IrsiCaixa.

3️⃣ Vídeo del 20.3.2020 Darreres informacions a un canal que no us podeu perdre en un cap de setmana en què es comença a veure que això serà llarg i més dur del que potser inicialment prevèiem. També en l’apartat recomanar: programació cultural, online.

4️⃣ Vídeo del 21.3.2020 Les lluites compatibles: compromesos amb la lluita contra la pandèmia, i també per la llibertat i contra la persecució política i judicial de l’independentisme (més…)

Reconeixement a la Xirgu i nova oportunitat per l’Escola Montigalà

0

[RESUM DE LA SEGONA SETMANA DE MARÇ DE 2020] Tota l’actualitat aquesta setmana ha girat al voltant del Coronavirus: aquí podeu repescar un apunt del blog específic sobre el tema i en aquest altre enllaç un fragment de la meva entrevista a Televisió de Badalona en què vaig lamentar el partidisme a l’hora d’enfocar la lluita contra la pandèmia en clau local. Tammateix, a Badalona hi ha hagut també algunes (bones) noticies que paga la pena consignar en el resum setmanal.

Comencem?

El Principal de Badalona serà el Teatre Margarida Xirgu. La comissió del nomenclàtor va aprovar divendres al matí aquest canvi, que reconeix un una dona brillant i compromesa amb la República (i tb amb la ciutat). Felicitats Xavi Lite, i les desenes d’entitats i col·lectius implicats! L’objectiu ara: dignificar el nom d’Enric Borràs.

Aprovada l’esmena als pressupostos de la Generalitat per la construcció de l’escola Montigalà de Badalona. Un acord que és fruit d’un treball compartit, i que ara ha de saber trobar la millor solució per a un projecte educatiu valuós, que (més…)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Covid-19: (breu) selecció personal de recursos i reflexions

0

Primer de tot, http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus és el principal canal autoritzat amb informació contrastada, un recurs que té també versió a telegram i a twitter. També a coronavirus.gencat.cat trobareu tota la informació sobre la pandèmia, en aquest cas des d’un punt de vista més genèric (altres afectacions, ajuts, etc).

A continuació, una breu selecció de recursos i reflexions, per si us són d’utilitat. Però abans d’entrar en matèria, comparteixo amb vosaltres aquest autopropòsit:

📢 Fer d’altaveu de forma assèptica de serveis, iniciatives i informació útil i contrastada.
❌ No elucubrar, no comparar, no fer teories de salonet, no anar d’expert (no en soc), no ser cruel.
🙌 Baixar el ritme i intentar ajudar.

Tot plegat amb línia amb un recomanable article de l’amic Jordi Armadans ‘Sis reflexions arran de la Covid19’: “La incertesa i la fragilitat no són, només, conceptes teòrics interessants. Defineixen la nostra vida i el nostre món.”

Som-hi amb els recursos:

BDN360: el coronavirus com a eina de desgast polític (i altres temes de ciutat)

0

La meva entrevista mensual a Bdn Com, dins el programa Badalona 360, va tenir lloc dimecres i va estar (previsiblement) molt centrada en el l’impacte de la pandèmia del coronavirus a #Badalona: vaig denunciar que el PP juga a la irresponsabilitat, com sempre; però que al govern local li cal centrar-se i deixar de posar excuses (i d’actuar amb desllealtat institucional) [aquí el fragment sobre el tema]. Cal rigor, claredat i proactivitat amb la gestió de la pendèmia. Venen dies difícils.

En l’entrevista també hem parlat d’altres qüestions, com ara la proposta de T-Hospital, el judici de les antenes i la #crisipolíticaBDN, amb el govern de la ciutat de nou confrontat a la seva soledat i manca de suports. Aquí teniu un fil amb el més destacat de l’interviu i a continuació l’entrevista completa:

#8M a totes a Badalona i tuits ‘no esborrats’ que diuen molt

0
Publicat el 7 de març de 2020
Aparador pel 8M al Saltamartí.
Aparador pel 8M al Saltamartí.

[RESUM DE LA PRIMERA SETMANA DE MARÇ DE 2020] Quina potència el moviment feminista, també en clau de ciutat. El debat sobre la violència masclista i la desigualtat s’ha donat a Badalona des d’un ventall molt significatiu de col·lectius. A la feina de la Federació de Dones (que organitza l’acte institucional i el Trencant Invisivilitats) s’hi suma també la del Comissió Unitària 8M, amb moltes accions i activitats d’interès. Aquest 2020 han estat diversos els col·lectius que han fet propostes pròpies, indicador d’un empoderament i conscienciació a l’alça: és el cas de les associacions de veïns de Bufalà (veure programa) i de Lloreda (veure programa); i també de FAMPAS i l’Independent que faran un passi de Les Resilients la setmana vinent, el grup de dones de Llefià, l’associació dona i cultura a Badalona i el seu partit de futbol, les entitats del districte 6 o l’Ateneu Cooperatiu del Barcelonès Nord a través d’un cicle d’economia feminista. També han estat diverses les AMPA (a la Jungfrau, per exemple, han fet una comissió de gènere i a l’escola del port han reivindicat dones invisibilitzades), així com també altres espais d’educació en el lleure… És remarcable la publicació especial dedicada al 8M de la revista de l’associació de veïns de Dalt de la Vila, tot un encert.

💜 Per un futur radicalment igualitari. #8M a (més…)

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Primera tongada del pla d’accessibilitat de Badalona en marxa

0
Publicat el 6 de març de 2020

Les obres per instal·lar dues noves escales mecàniques i dos nous ascensors als districtes 2 i 4 de Badalona, milloraran al llarg d’aquest any (un cop es completin les actuacions) el dia a dia del veïnat de la Pau, Sant Crist, Sant Joan de Llefià i la Salut. Aquestes quatre accions, responen a l’aposta per la millora de l’accessibilitat a la ciutat impulsada pel govern en què vam participar com a ERC, conjuntament amb Guanyem i ICV-EUiA. De fet, va ser sota la nostra supervisió que es va negociar el seu finançament amb l’AMB i que es van licitar els projectes. Benvingut l’inici dels treballs, per bé que cal subratllar dues qüestions: la necessitat de dotar els nous equipaments del seu programa de garantia i manteniment i, sobretot, que l’aposta per l’accessibilitat, amb tants i tants pendents!, ha de tenir continuïtat en altres pressupostos.

L’aposta per les quatre actuacions surt d’un procés tècnic i participatiu amb els districtes, en el qual, a més es van identificar altres punts:

Cal dir que mentre vam governar també vam impulsar un ascensor al passatge Albert Llanas, un dels punts negres de l’accessibilitat a la ciutat.

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb | Deixa un comentari

#lluitescompartides, lluitador reconegut

0
Publicat el 1 de març de 2020

Com diu Òmnium, cap de setmana de #lluitescompartides: dissabte, concentració contra el racisme a Sistrells; avui diumenge manifestació contra els fons voltor.
[RESUM DE LA ÚLTIMA SETMANA DE FEBRER DE 2020] Màrius Diaz, far de saviesa i humanitat, tot un lluitdor, és des d’aquesta setmana ja formalment fill adoptiu de Badalona. Gràcies per tot i per tant, Mario. Aquí podeu repescar la glossa que en va fer el periodista Enric Juliana i en aquest altre enllaç el més destacat de la intervenció de la presidenta del grup municipal d’ERC-Avancem.

Aquesta setmana, el Museu de Badalona ha fet conèixer una notícia molt interessant: l’Eco de Badalona, la publicació degana al municipi, ‘semanario defensor de esta ciudad’, està online a museudebadalona.cat accessible per a tothom que vulgui submergir-s’hi. Son 3023 números amb molta i valuosa informació sobre (més…)