Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

El primer ple de l’any arriba amb gruix polític i controvèrsia jurídica

0

El primer ple de l’any l’ha presidit el quart tinent d’alcalde Ruben Guijarro per malaltia de l’alcalde Pastor, i en una situació controvertida per la decisió del PP d’impugnar-lo adduint que la seva convocatòria de la sessió havia estat irregular. En tot cas, el grup municipal d’ERC – Avancem hi hem assistit amb la garantia de l’autoritat jurídica a l’Ajuntament –la seva secretària general n’ha assegurat la validesa– i conscients que en la sessió es tractaven temes importants per Badalona (decret emergència, pròrroga arbrat, escoles bressol…). Lamentem el bloqueig del PP (aquí declaracions del portaveu Àlex Montornès), tot i ser molt crítics amb la manera com el govern PSC-Comuns està gestionant aquesta situació comunicativament i jurídicament.

El ple ha començat de forma accidentada, amb els onze regidors del PP anunciant la seva voluntat de no participar en la sessió i d’impugnar la convocatòria. Aquesta impugnació, en cas de (més…)

Converses pendents i “tàctica Rufián”

0

De les imprescindibles ‘converses pendents’, de l’entrevista a Albiol (fons i oportunitat), de l’estratègia d’Esquerra Republicana de Catalunya i de la ‘tàctica Gabriel Rufián’. Tot això en aquest article al Nació Digital, també com a resposta a l’article que dos dies enrera va fer Jose Téllez al mateix mitjà… però principalment com una reivindicació de l’aposta republicana a #Badalona.

Dos fragments. El primer: “l’entrevista de Rufián no és per “convèncer” l’Albiol sinó per recordar a molts veïns i veïnes de (més…)

Més enllà del Glòria: bones notícies en clau d’habitatge i de memòria històrica

0

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE GENER DE 2020] Aquesta setmana, el temporal Glòria s’ha endut tota l’atenció informativa, i també un tros del pont del petroli (en aquest altre apunt al blog podeu ampliar una mica més d’informació), però també hi ha hagut altres qüestions d’interès que recullo en el post setmanal de resum.

Badalona es vol afegir al projecte #Stolpersteine del Memorial Democràtic per recordar els deportats de la ciutat amb la col·locació de diferents llambordes commemoratives. És una proposta d’ERC – Avancem, en línia al que s’ha fet també a Sabadell, Prats del Lluçanès, Girona o Granollers, i que es tractarà en forma de moció en el ple de gener. Podeu ampliar la informació en aquesta nota de premsa.

Promoció pública d’habitatge a Badalona: aquest dilluns el departament de Territori ha presentat el projecte per construir 41 pisos de lloguer assequible a l’Estrella, una promoció de 4,4M que podria començar el 2022. En un futur proper, caldrà desenvolupar tb reserves de sòl al Congrés (Cros) i Sant Crist. El conseller Damià Calvet també ha va presentar la renovació del ferm de la C31 amb un paviment que contribuirà a la mitigació de soroll i la reducció d’emissions. Un nou pas per millorar la convivència entre la infraestructura i la ciutat, que vam iniciar.

De les dues informacions, que celebrem, i en el bon curs de les quals vam treballar de valent en el seu moment com a ERC Badalona (afavorint reparcel·lació de l’Estrella i demanant actuació a la C31) en podeu saber més aquí.

Per cert, aquesta ha estat setmana de RealPolitik, a Ràdio 4. Aquí teniu el podcast amb el programa de dijous en què vaig participar junt amb Laia Flotats (JxC), Mar (més…)

Tornarem a caminar damunt el Pont del Petroli

0

Una notícia terrible en clau de país (una abraçada a la gent de l’Ebre i a tots els afectats arreu del territori!), i també devastadora en clau de ciutat: Badalona ha patit afectacions severes al llarg dels dies del temporal Glòria amb moltes incidències, en què destaca l’impacte importantíssim sobre un dels seus elements patrimonials més emblemàtics i estimats, el Pont del Petroli.

Tanmateix, entre els desperfectes i comunicació dubitativa i sovint absent del govern local destaquen tres notícies en positiu: la dedicació del personal municipal i d’emergències (Protecció Civil, GU, tècnics municipals, bombers, Mossos, etc), el compromís i professionalitat dels periodistes locals (menció especial per Ràdio Ciutat i Televisió de Badalona, així com El Tot, el Línia, l’Independent i el Diari de Badalona) i molt especialment la ciutadania, que aquest cap de setmana ha omplert la platja amb desenes de voluntaris per recollir les restes del ‘naufragi’. Compromís per fer front a una qüestió que va molt més enllà d’un temporal i que és indicador del país i la ciutat que ens ve, amb la crisi climàtica.

A continuació, un recull amb (més…)

Obertura a mitges a Can Casacuberta i la llavor d’una bona notícia a Montigalà

0
Aquesta setmana s'ha fet la Marató de donacions al banc de sang habitual després de festes, quan baixen les reserves. Important tenir-ho sempre present, sóc donant habitual i dimecres vaig fer cap a Can Ruti on vaig retrobar molts 'sospitosos habituals'.
Aquesta setmana s’ha fet la Marató de donacions al banc de sang habitual després de festes, quan baixen les reserves. Important tenir-ho sempre present, sóc donant habitual i dimecres vaig fer cap a Can Ruti on vaig retrobar molts ‘sospitosos habituals’.

[RESUM DE LA TERCERA SETMANA DE GENER 2020] “Comuniquem que avui dillluns ja està oberta la Biblioteca Central Urbana Can Casacuberta #Badalona, excepte la sala infantil que s’obrirà properament.” Amb aquest tuit l’Ajuntament comunicava a principis de setmana l’obertura parcial de la Biblioteca de Can Casacuberta, la central a Badalona. En efecte, obertura a mitges: persisteixen els problemes de climatització, i una part de la zona infantil resta tancada. Licitació en curs per completar resposta però cal vetllar-la i ampliar contractació de les necessitats detectades. I tenir diagnosi global equipaments a Badalona!

Important situar la lluita de l’Escola Montigalà –que aquest dimecres van fer una acció al Departament d’Educació– en la reflexió general sobre un mapa educatiu a Badalona que cal actualitzar i consensuar. Felicitats a la comunitat educativa per situar el tema i assegurar el manteniment de l’escola. Aprofitem l’oportunitat! El conseller Josep Bargalló va deixar clar aquesta setmana que:

✅ Es manté matrícula P3 l’escola.
✅ La Generalitat es va posant al dia en el dèficit reconegut de noves construccions escolars: hem estat l’única ciutat amb dues construccions programades (BCN a banda) en la darrera onada de projectes.
✅ Cal q abordem planificació amb el municipi, i cal fer-ho en una taula en què hi siguem tots.

Aquí podeu repescar el vídeo amb les seves (més…)

Publicat dins de General i etiquetada amb , | Deixa un comentari

Un moment decisiu per al Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració a #Badalona

0

Fa uns dies, un article d’Anton Rosa per al Línia Badalona resumia com la CACI i el Museu del Còmic han tornat a l’actualitat a la ciutat. En aquest apunt, intento aplegar el més destacat del que, sembla, s’està moviment al voltant del futur d’aquest equipament cultural.

“Per tal de convertir les instal·lacions en un referent de la cultura a la ciutat, l’administració local veu necessari redimensionar el projecte del Museu del Còmic” –es pot llegir en l’article. “Una de les propostes que pren més força és dedicar a les il·lustracions només la primera planta de l’edifici –continua–. Aquesta opció –que podria comprometre l’abast nacional de la iniciativa– permetria a l’Ajuntament poder obrir un petit museu sense haver de deprendre de la potent inversió de la Generalitat que ja donen gairebé per perduda, segons apunten fonts municipals.”

“Tanmateix, alguns grups de l’oposició es neguen a renunciar a un equipament cultural de referència en l’àmbit català. “Hem d’aconseguir fer el projecte viable, repensar-lo en el seu conjunt i definir diferents fases d’actuació”, apunta Oriol Lladó, regidor d’ERC. El polític badaloní aposta per convertir la fàbrica en un espai on poder mostrar els avenços (més…)

Mirada a llarg en educació, model de ciutat i mapa d’equipaments

0

Tres titulars de l’entrevista d’aquest mes com a candidat d’ERC al programa Badalona 360 de la Televisió local.

👁‍🗨 La CACI ha de ser per la cultura; té sentit mantenir i dimensionar Còmic. [resum vídeo]
👁‍🗨 Hem d’aprofitar oportunitat de planificar mapa educatiu a #Badalona. [resum vídeo]
👁‍🗨 Cal programar ja nova tongada inversions en accessibilitat. [resum vídeo]

Projectes que es van fent realitat (però que en realitat evidencien falta de propostes)

0

[RESUM DE LA SEGONA SETMANA DE GENER DE 2020] Segurament, un dels tristos indicadors de la paràlisi municipal a Badalona (que afecta la gestió, però també el disseny de ciutat) és que prop de dos anys després de la moció de censura en què PSC, PP i C’s es van posar d’acord per acabar amb el govern del canvi en que participavem com a ERC els projectes que es van anunciant i que es van fer realitat són els que es van engegar en aquell moment. Aquesta setmana n’han coincidit tres.

Comencen aquest mes les obres de millora de l’accessibilitat als barris de la Salut, Sant Joan de Llefià, la Pau i Sant Crist. La primera intervenció és la construcció d’un ascensor al carrer d’Hipòlit Lázaro amb el grup Verge de la Salut. Vam comprometre (projecte + pressupost) la major inversió en accessibilitat mecànica a #Badalona. Contents q ara finalment (s’havien anunciat al maig) comencin les obres per una ciutat més habitable en els barris amb més pendent de la ciutat. Del projecte global en podeu saber més aquí.

Més coses:

Abans i després, plaça i carrer Azorín.
Abans i després, plaça i carrer Azorín.

En breu comencen les obres de reurbanització del carrer i la plaça Azorín i que reforçarà a Llefià l’espai públic amb domini per al vianant. La remodelació millorarà i pacificarà l’espai públic a Llefià, un projecte impulsada fa dos anys mentre érem a govern amb la participació de l’AV de la Ronda, en el marc d’acord amb PSC.

Una petita actuació a la Riera Matamoros, entre Germà Juli i Francesc Layret, un dels trams amb voreres més estretes de (més…)

El més destacat del 2019 a Badalona

0
Publicat el 6 de gener de 2020

Idees per a Reis despistats en clau de Badalona

1
Publicat el 3 de gener de 2020
https://www.instagram.com/idoiavallverdu/
https://www.instagram.com/idoiavallverdu/

(més…)

Publicat dins de Badalona és un poble? i etiquetada amb , , | Deixa un comentari