Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Un moment decisiu per al Centre de les Arts del Còmic i la Il·lustració a #Badalona

0

Fa uns dies, un article d’Anton Rosa per al Línia Badalona resumia com la CACI i el Museu del Còmic han tornat a l’actualitat a la ciutat. En aquest apunt, intento aplegar el més destacat del que, sembla, s’està moviment al voltant del futur d’aquest equipament cultural.

“Per tal de convertir les instal·lacions en un referent de la cultura a la ciutat, l’administració local veu necessari redimensionar el projecte del Museu del Còmic” –es pot llegir en l’article. “Una de les propostes que pren més força és dedicar a les il·lustracions només la primera planta de l’edifici –continua–. Aquesta opció –que podria comprometre l’abast nacional de la iniciativa– permetria a l’Ajuntament poder obrir un petit museu sense haver de deprendre de la potent inversió de la Generalitat que ja donen gairebé per perduda, segons apunten fonts municipals.”

“Tanmateix, alguns grups de l’oposició es neguen a renunciar a un equipament cultural de referència en l’àmbit català. “Hem d’aconseguir fer el projecte viable, repensar-lo en el seu conjunt i definir diferents fases d’actuació”, apunta Oriol Lladó, regidor d’ERC. El polític badaloní aposta per convertir la fàbrica en un espai on poder mostrar els avenços (més…)