Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

El ple de Badalona es pronuncia sobre la #doctrinaJunqueras

0

El ple de #Badalona va aprovar ahir dilluns 30 de desembre demanar el compliment de la sentència del Tribunal Europeu que demana retornar els drets polítics a Oriol Junqueras. No és fàcil aconseguir això en una ciutat com la nostra. Estem contents com a ERC-Avancem.

A continuació podeu veure un fragment de la meva intervenció:

En aquest enllaç podeu recuperar les notes escrites que portava preparades i en aquest altre link accedir al seguiment que en va fer el GM a Twitter.

Més instituts escola a Badalona, eina per una educació més inclusiva

0

[RESUM DE LA QUARTA SETMANA DE DESEMBRE 2019] La darrera setmana abans de Nadal (vegeu apunt al blog amb el més destacat a la ciutat) i també del darrer ple de l’any (apunt específic)… a Badalona els temes han estat la posada al dia del mapa educatiu, el treball per un parc municipal d’habitatge i de nou un tema tristement recurrent, el deficient estat dels equipments municipals.

Comencem amb el resum de la setmana?

Badalona és una de les ciutats amb major implantació dels #InstitutsEscola, un instrument útil per lluitar contra l’abandonament escolar i contra segregació. Dilluns el Departament d’Educació anunciava la incorporació de dos nous centres i explicava la seva aposta per tot el país.

D’altra banda, el Departament confirmava també a l’inici d’aquesta setmana que la fusió de l’Escola Montigalà no està (més…)

Nadal 2019 a Badalona: recomanacions enllaçades

0
Ampolla especial per al Nadal 2019.
Ampolla especial per al Nadal 2019.

Del Nadal inclusiu i descentralitzat q vam promoure quan érem al govern de Badalona com a Esquerra Republicana – Avancem MES conjuntament amb Guanyem i Iniciativa per Catalunya-EUiA es mantenen projectes interessants, més enllà dels llums efímers (i discutibles) de l’#holaNadal, com ara els patis oberts, les propostes culturals als barris, el parc esportiu de Montigalà o l’aposta de singularització dels Tornemis, que han anat reforçant-se feliçment fins a fer-se amb tota una Fàbrica de Joguines.

Aquest apunt del blog aplega un seguit d’enllaços i continguts per viure a totes el Nadal a Badalona. Coses a fer, regals km0 i activitats culturals per a petits i grans.

A la ciutat, hi ha tres recomanables exposicions en marxa:

(més…)

Inversions que no poden esperar

0

[RESUM DE LA TERCERA SETMANA DE DESEMBRE 2019] L’aplicació del Pla Econòmic Financer en un municipi com #Badalona és un contrasentit (per això cal derogar la llei que ho fa possible) però mentrestant hem assegurat que el govern local prioritzi el manteniment d’escoles, l’educació 0-3 i els equipaments socials i esportius. En aquesta nota de premsa d’ERC-Avancem ho expliquem amb més detall. També en aquesta imatge gràfica:

Interessant en relació a aquesta qüestió, trobem aquest article de la Dolors Sabater al Nació Digital o aquest fil d’Àlex Montornès.

Seguim el resum, tot tornant a un tema massa vist a (més…)

5 joies per al Blues i Ritmes dels 30

0

El Blues i Ritmes 2019 torna amb una potent imatge gràfica de l’estudi Error_design, i una combinació imbatible de veterania i joventut, i de nou amb desacomplexat accent femení.

Destaquen tres debuts i un show en exclusiva a Europa, el programa el conformen cinc petites joies elogiades per la crítica arreu (els darrers treballs dels artistes figuren en els llistats de millors discos de l’any en els gèneres respectius). Tot plegat reforcen el festival de Badalona en els seus 30 anys com un dels esdeveniments musicals de referència.

Voleu conèixer les cinc (més…)

La cultura (i el patrimoni) interessen

0

La #cultura i el patrimoni SÍ que interessen i SÍ que ajuden a explicar #Badalona.

La ciutat recuperarà part de la Via Augusta romana que travessava la ciutat, una notícia que a principi de la setmana generava una important expectació mediàtica. Un tram del jaciment descobert s’incorporarà als espais arqueològics de la ciutat romana de Baetulo, conformant així un element de gran singularitat i valor en el patrimoni romà a Catalunya i a l’estat espanyol. Una descoberta demostra de nou el potencial del patrimoni històric i (més…)

Eina per consensuar el futur de la C31 a favor de la ciutat

0

[RESUM DE LA SEGONA SETMANA DE DESEMBRE 2019] Abans d’entrar en matèria en el resum dels darrers set dies a Badalona, aquí teniu l’accés als dos altres apunts al blog que hi són complementaris: el meu posicionament polític sobre la ciutat arran de la renovació de l’executiva local (vegeu-lo aquí) i el caòtic consell de mobilitat, tot un indicador de la manera de no fer les coses amb un organisme de participació ciutadana.

En realitat, però, aquesta setmana l’actualitat ha girat al voltant del futur de l’autopista c31.

Un estudi identifica i valora econòmicament diferents opcions per reinventar l’autopista C31 a Badalona (aquí la nota de premsa municipal). Debat recurrent però urgent per millorar la vertebració i salut pública a la ciutat i que avui gràcies a (més…)

Compromís renovat amb Badalona

0

Ahir va ser el torn de la meva entrevista mensual a Televisió de Badalona; a preguntes del periodista vaig explicar la meva situació actual dins la secció local d’ERC, i el meu compromís amb la ciutat i el projecte republicà –i per tant amb l’encàrrec de la ciutadania el passat mes de maig a una proposta republicana que sumant ERC-Avancem i Guanyem va aconseguir 25.000 vots–. Aquí estic, al vostre servei!

En l’entrevista també vam tractar altres qüestions.

🛣 Trobar consensos amb la C31.
🚌 De ser valents en mobilitat.
💵 Agilitzar subvencions
🖍 Del potencial del museu del còmic.
✊🏻 Del meu compromís amb #Badalona i ERC.

Aquí l’entrevista completa.

Caòtic consell de Mobilitat; un tema en què cal ordre i rigor

0
Un moment del consell de Mobilitat del dimarts 3 de desembre.
Un moment del consell de Mobilitat del dimarts 3 de desembre.

Dimarts va tenir lloc un caòtic Consell de la Mobilitat sense secretari (quina persona de rang no polític va prendre acta dels acords?), sense suport audiovisual i sense personal tècnic present a la sal; i en que, a mitja sessió, es va enviar una nota de premsa ja explicant les conclusions de la mateixa (un ‘accident’ ben significatiu del caràcter de tràmit que el govern semblava haver donat a la convocatòria).
Sigui com sigui, poques propostes (malgrat el titular de la notícia oficial) i en tot cas molta incertesa i alguns temes que ens preocupen, i molt.

En menys d’un mes entra en vigor el pla de baixes emissions a Barcelona i és evident que aquesta regulació tindrà un impacte important a la ciutat, una obvietat però que en el consell es va tractar només tangencialment i en resposta a les preguntes dels assistents. Badalona (més…)

Per fi el consell de l’Habitatge, temps preciós per al Sant Josep i notícies interessants per al Museu del Còmic

0

[RESUM DE LA PRIMERA SETMANA DE DESEMBRE 2019] Vet aquí el resum del més destacat dels darrers set dies, en què també he parlat dels dos plens en què he assistit, a Badalona i a la Diputació. En tots dos casos, he dedicat apunts específics al blog, en el cas del #plebdn aquí, i en el cas del #plediba en aquest altre apunt.

El tema de la setmana a Badalona ha girat al voltant del Sant Josep. Dilluns s’estimarà el recurs, “en pro de no generar indefensió als usuaris i preservar la seguretat jurídica” (en paraules de l’alcalde de #Badalona). Es guanya així un temps preciós. Cal reconèixer la tenacitat del Club de Bàsquet Sant Josep, però la situació continua sent delicada (com explicava en aquest apunt al blog). Dimecres, vaig (més…)