PEDIATRIA I FAMÍLIES

La màgia només espera que la reconeguem per poder ser real

Nou cicle de Xerrades Puer-i-cultura Igualada.

0

Ja ha arribat el setembre i tenim a punt el nou cicle de xerrades.

Hem canviat poques coses, perquè els temes que vam tocar el curs passat, són els que creiem tenen més demanda per part de les famílies.

Canviem una mica l’ordre:

  1. El vincle o la relació d’aferrament (20 setembre): base fonamental per a la salut emocional futura.
  2. Les “itis”: com reconèixer-les i combatre-les (18 octubre): Fonaments en el diagnòstic i maneig de les principals patologies del nen.
  3. Desenvolupament infantil(allò que és normal tot i que no ho sembli) (22 novembre): Recorregut per les fites maduratives físiques i emocionals dels infants.
  4. Accidents i urgències (20 desembre): actuació davant els accidents domèstics i, sobretot, la seva prevenció.
  5. Son infantil (i malsons dels pares?) (24 gener): Fisiologia del son infantil, comprensió del fet com a part dels desenvolupament cerebral humà. Descripció de la patologia real i allò que és normal i fisiològic.
  6. Alimentació: què és el Baby-led-weaning? (21 febrer): Visió de l’alimentació com a part del desenvolupament infantil, no només nutrició.
  7. Pinzellades de fisioteràpia respiratòria (20 març): Repàs de la fisiologia i de l’evidència envers els tractaments no farmacològics dels processos respiratoris.
  8. Les rabietes i les tècniques de comunicació (24 abril): Comprensió de les conductes infantils dels primers 3 anys, moment en què comença a aparèixer el “raonament”.
  9. Àpats en família, més que menjar (22 maig): Presentació del programa del Dep de Benestar d’Àpats en família, remarcant la importància dels models adults.
  10. Com parlar amb els nostres fills adolescents (19 juny): Comprensió del procés de l’adolescència com a part de la maduració normal, i tècniques de comunicació per gaudir el moment.

Canviem una mica l’hora; les tenim programades de 15:30 a 17:30.

La dinàmica serà igual que l’any passat: la primera hora s’exposarà el tema i la segona s’obrirà espai per a dubtes i debat.

I la darrera cosa diferent és que ens han reconegut l’activitat com d’interès sanitari (que significa que podrem acreditar-les als professionals de la salut que hi assisteixin).

Us hi esperem!!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari