Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Acord vigent, malgrat tot

0
Publicat el 28 de juny de 2019

Convençut de la vigència de l’aposta per un acord ampli en clau sobiranista i de progrés al país i a #Badalona. Amb Guanyem Badalona tenim programa compartit i estratègia comuna. El meu compromís és treballar en aquesta línia.

També podeu escoltar el programa sencer en aquest enllaç. I aquí recuperar el comunicat que vam fer com a secció local la setmana passada.

I l’endemà (apunts sobre el que va passar dissabte a Badalona)

0
Publicat el 18 de juny de 2019
La mateixa foto des del davant (cortesia d'EFE) i des del darrera. No vaig poder evitar fer la foto. Impossible tenir guardada la càmera (i l’ànima de periodista!).
La mateixa foto des del davant (cortesia d’EFE) i des del darrera. No vaig poder evitar fer la foto. Impossible tenir guardada la càmera (i l’ànima de periodista!).

Sobre el vot de responsabilitat per impedir que el PP torni a servir-se de #Badalona i que va acabar amb la investidura d’Àlex Pastor com a nou alcalde de Badalona amb els vots de Guanyem-ERC aboco en aquest apunt algunes reflexions.

Abans d’entrar en matèria, aquí podeu recuperar també algunes reaccions a la xarxa sobre la decisió, i també llegir aquest article de Sara Muñoz al Punt Avui: “Un acord ‘in extremis’ barra el pas d’Albiol a l’alcaldia”.

Els apunts que vaig compartir pocs minuts després de la investidura:

l PSC ha estat irresponsable, nosaltres no. Badalona no es pot permetre (ni es mereix) el retorn del PP. Donem un vot tàctic a Pastor (mal menor). Lamentem la falta de voluntat socialista entomar les alternatives plantejades. Nosaltres hem posat la ciutat davant del partit.

És una de les decisions més difícils que ha hagut d’abordar la secció local d’ERC. Fins al darrer moment, i conjuntament amb Guanyem i Avancem, ens hem reunit amb el PSC lluitant (més…)

En defensa del Museu del Còmic a Badalona: sí, encara

0
Publicat el 11 de juny de 2019

Especial a @elperiodico_cat sobre el (vigent) Museu del #Còmic:

1️⃣ #Badalona no enterra el projecte: http://ow.ly/A2J630oUGoP
2️⃣ Un museu privat a Sant Cugat: http://ow.ly/4VYH30oUGpE
3️⃣ Cronologia: http://ow.ly/hEc830oUGpI
4️⃣ Consell assessor a l’MNAC: http://ow.ly/16ED30oUGpL

“Guanyem Badalona en Comú, l’ara coalició de Sabater i ERC que va governar des del 2015 fins que va patir la moció de censura, va quedar segona amb set regidors. Quan estaven al capdavant de l’alcaldia es van mantenir convençuts defensors del projecte, han sigut els únics que l’han portat en el seu programa electoral i van impulsar la moció d’abril. El 2017, l’exregidor republicà Oriol Lladó ja va sortir contundentment en recolzament d’aquest quan el llavors regidor del PDCat Pere Martínez Carreté va voler destinar l’edifici a usos universitaris. Ara, poc abans de les municipals, Lladó responia a aquest diari en nom de la coalició. “Continuem apostant-hi i defensant-lo. El veiem com un equipament cultural d’interès nacional dedicat al món del còmic i la il·lustració. Malgrat tots els vendavals és vigent i té (més…)

“Bastir ponts allà on siga possible”

0
Publicat el 9 de juny de 2019

I tanmateix caldrà:

➖Aprendre a moure’s millor en la política entre línies.
➖Defensar que a la Catalunya #somel80 el sistema de partits q articula aquest % potser queda tocat, però no neutralitzat.
➖Revisar estratègies, revisar llenguatge.
➖No caure en el drama, exercitar la fredor i la tenacitat.
➖No renunciar a fer polítiques, refer tots els ponts possibles. Pactar per avançar.
➖Evitar el ‘reagrupament’ de totes totes.
➖Recordar-nos que el que volem requereix un, dos i si cal infinits intents.
➖Seguir.

Sense línies vermelles

0
Publicat el 7 de juny de 2019

Aquest matí al Badalona Matí, en representació d’ERC i AvancemMES: crida a la responsabilitat i prec al PSC de posar damunt la taula tots els escenaris possibles.

📻 Aquí podeu recuperar la #tertúliaBDN i en aquest altre enllaç accedir al posicionament del partit, via el seu president local l’Àlex Montornès.

A continuació alguns articles a premsa sobre el tema:

(més…)

Post #26M: balanç d’urgència i dades segmentades

0
Publicat el 1 de juny de 2019

  1. Gràcies als 24.470 vots q a #Badalona ens han convertit en la primera força d’esquerres.
  2. Les forces progressistes milloren el pes dins el plenari, davant d’un PP q no podrà tornar a l’alcaldia.
  3. Amb la Dolors Sabater exercirem lideratge x formar govern.

“Que ningú dubti q estem fent tot el possible per desbloquejar la situació. Som la força +votada de l’esquerra a #Badalona. Esperem q el PSC estigui a l’altura i no tingui acords secrets amb PP.” Més en aquesta entrevista amb la Dolors Sabater al Badalona Matí el 28 de maig.

En clau de comarca, felicitats als companys d’ERC a Sant Adrià de Besòs i a Santa Coloma de Gramenet, amb Ruben Arenas i Sam Núñez al capdavant i en clau de veïnatge, felicitats pels bons resultats de Jordi Sànchez a Montcada i Reixac i en especial a Rosa Funtané per la victòria a Montgat i al gran Ernest Maragall pel triomf a Barcelona.

Algunes dades per ampliar informació
Què han votat els vostres veïns? Els vots dels Països Catalans, carrer a carrer. Valuosíssima (més…)