Connexions des de #Badalona

"Si jo hi sóc i tu també / la terra és meva i és teva." (Joan Argenté)

Programa i propostes per aprofundir en el nostre projecte per Badalona

0
Publicat el 24 de maig de 2019

La campanya és, principalment, allò que expliquem i que recollim al programa… però malament si són paraules al vent. En la coalició que encapçala Dolors Sabater, amb Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana-AvancemMES hem procurat no entrar en la subhasta electoral de propostes sinó enllaçar la feina feta els darrers 3 anys amb compromisos concrets i factibles, que connecten amb el nostre model de ciutat. Entre el destacat: feminisme, joventut, accessibilitat, drets, reactivació econòmica i un urbanisme diferent, amb la necessitat d’enfortir el parc públic d’habitatge com a prioritat.

✅ Per començar, el programa electoral el podeu consultar aquí.

… i també podeu donar un cop d’ull a les darreres coses que hem explicat:

💳 ERC i Guanyem proposem impulsar un carnet de ciutat per a garantir drets bàsics i agilitzar l’administració: http://ow.ly/qv9r30oOyHp
🚧 Proposem la construcció i millora de 5 rampes, escales i ascensors per aquest 2019: http://ow.ly/8cgJ30oOyHL
🏘 Posem els pisos buits en el punt de mira de les seves polítiques d’habitatge: http://ow.ly/Q8H930oOyHY
🥦 La Coalició de Guanyem i ERCanuncia un pla de xoc pels Mercats Municipals: http://ow.ly/s1iV30oL4Sc
🕺🏻 La candidatura de Guanyem Badalona en Comú i ERC proposa crear una (més…)

#BDNeleccions: el debat a Televisió de Badalona reflecteix la campanya polaritzada

0
Publicat el 22 de maig de 2019

#BDNeleccions Debat de candidats a Televisió de Badalona:

💬 Debat molt polaritzat que reflecteix com ens ho juguem tot a dos, malauradament. Govern dels drets o govern del ‘ordeno y mando’.
💬 Dolors Sabater ràpida i segura amb cleques ben donades que han descol·locat al candidat del PP: “a quants desnonaments ha estat vostè?” “Vostè m’acusa de no viure en aquest món, vostè no viu ni a aquesta ciutat.” “Què m’en diu de la notícia que l’Ajuntament va finançar l’actual candidat de Vox a les Europees?”
💬 És l’única candidata que ha parlat de planificació, de fiscalitat justa, de pobresa energètica, que ha defensat propostes de lleure alternatiu per joves i que ha aportat mirada metropolitana i feminista.
💬 Ha recordat com l’endemà de l’#1o Garcia Albiol va anar a felicitar els policies que ens havien apallissat (#usvolemacasa!) i ha posat en valor la suma amb Esquerra Republicana-Avancem.
💬 Només ella ha defensat el bon nom de la ciutat, posant en context les dades interessadament alarmistes de PP i C’s.
💬 És l’única que ha acabat amb el somriure de les lluites compartides i l’esperança.

👉🏻 Seguiment Guanyem: https://t.co/PwPaScC2bW?ssr=true
👉🏻 Seguiment ERC: https://twitter.com/ercbadalona/status/1131235641688317952
👉🏻 Seguiment BDNcom: https://twitter.com/bdncom/status/1131217639274160129?s=21
👉🏻 Debat complet: http://bdncom.alacarta.cat/bdneleccions/capitol/debat-electoral-2019

El PP pot governar amb la vara o a l’ombra

0
Publicat el 19 de maig de 2019

Ens hi ha acompanyat en Ruben Wagensberg, en Fabian Mohedano, la Gabriela Serra, la Carme Sansa i en David Fernàndez dins Ovidi 4. I tot un equipàs de gent compromesa amb #laBadalonaValenta.

Discurs de la Dolors, aquí.
Seguiment ERCBadalona: http://ow.ly/6FWq30oLywS
Seguiment GuanyemBDN: http://ow.ly/siCB30oLz11

També en aquest article de Nació Digital:

“El #26M no sols s’ha de ‘barrar el pas al PP’ sinó q també hi ha el risc q Albiol ‘tingui la capacitat de tutelar el futur alcalde’, en una clara referència a l’actual govern del PSC i el seu pacte amb PP i C’s.” O Albiol o Dolors. Va d’un vot.

Va de debats…

0
Publicat el 17 de maig de 2019

Són dies intensos, d’explicar propostes i contrastar idees. Ens han anat convidant a diferents taules i a continuació un llistat de les cites, amb el seu corresponent enllaç per ampliar el més destacat del que hi vam exposar.

➖Sobre altres capacitats (Oriol Lladó): http://ow.ly/PPPh30oL57W
➖Sobre drets socials (Ana Lara): http://ow.ly/q3DV30oK5he
➖#debatACNbadalona (Dolors Sabater): http://ow.ly/cvZr30oJtQ3
➖Sobre mercats (Àlex Montornès i Carme Martínez): http://ow.ly/HTKg30oL5bI
➖Sobre mobilitat (Nora Sansebastián): http://ow.ly/d51o30oL5h8

O Dolors o PP

0
Publicat el 13 de maig de 2019

Diumenge 12 de maig vam fer l’acte d’inici de campanya de #laBadalonaValenta, l’aposta que suma el Guanyem Badalona en Comú de la Dolors Sabater i ERC-Avancem. Ens hi van acompanyar en Pere Aragonès i l’Arcadi Oliveres.

⚠️ Vam explicar-hi entre altres qüestions que… som l’única garantia que l’extremadreta no torna al govern a #Badalona. O Dolors o PP.

Més informació:

➖ Seguiment d’Esquerra Republicana: http://ow.ly/Rfei30oId9m
➖ Seguiment ERC Badalona: http://ow.ly/VAiN30oId9I
➖ Seguiment Guanyem BDN: http://ow.ly/tApw30oIdak
➖ Notícia al web d’ERC: http://ow.ly/nfgu30oIdar
➖ Recull de premsa: http://ow.ly/HyWA30oIdbj

Carrer si, urnes i institucions també

0
Publicat el 9 de maig de 2019

“I no ha estat fàcil. Els que han governat ajuntaments del canvi han hagut de mantenir una relació dialèctica entre l’ètica de les conviccions i l’ètica de la responsabilitat, gestionant contradiccions, aprofitant els atributs i mecanismes de la democràcia representativa per posar-la al servei de l’energia social acumulada de l’esquerra que abans era radical i ara del sentit comú. Per decantació, els ajuntaments del canvi s’han situat en un espai d’intersecció entre la socialdemocràcia atenta i rejovenida de partits com ERC, amb l’energia i radicalitat maximalista dels activistes forjats en les xarxes crítiques de tombant de segle. Co-producció, interseccionalitat, economia social i cooperativisme, governança, proximitat, sobiranies, transparència, pragmatisme, justícia global, dret a la ciutat, han estat, i segurament continuaran sent, conceptes clau en el qual es transitarà els propers anys de la mà d’ambdós espais. L’experiència a Badalona ha funcionat prou bé, també per la capacitat dels lideratges locals -Dolors Sabater i Oriol Lladó- fet que demostra la rellevància de la part relacional en la política local.”

“Menys del que volien segur. Però també més del que es pensaven. Els ajuntaments del canvi doncs, són aquí per quedar-se.”

Serveixi aquest tastet per fer-vos venir gana de més. Per exemple aquest article publicat a Nació Digital, però en especial el llibre de Pagès Editors, “Els (més…)

Badalona, un municipi clau en el marc del #26M

0
Publicat el 8 de maig de 2019

Xavier Mir[Text de Xavier Mir, adaptat d’un fil seu de Twitter]

Badalona és un municipi clau per diverses raons. Com en el cas de Castelldefels, hi ha un alcaldable molt personalista i molt poc amant de la convivència i de la cohesió social que intentarà escapolir-se de la tendència a la baixa del PP, però es trobarà al davant un molt bon projecte que hauria pogut acabar el mandat si no hagués estat per una moció de censura tan absurda com injusta. I malgrat tot, Dolors Sabater i Oriol Lladó i tot l’equip de #LaBadalonaValenta (suma de Guanyem Badalona i ERC pel #26M) continuen treballant en positiu amb rigor i amb entusiasme. No s’han deixat vèncer en cap sentit. Badalona, a més, és un dels llocs on ERC (més…)

Cafè en campanya

0
Publicat el 7 de maig de 2019

Al voltant d’un cafè, a l’Europea manera, aquesta setmana hem inaugurat aquest format d’acte (nota de premsa), que ens permet contrastar amb la ciutadania impressions sobre present i futur de #Badalona. Estimulant l’estona que hem compartit amb el veïnat de Nova Lloreda (dimarts) i Bufalà i Montigalà (avui). Hem escoltat molt i hem explicat també a qui ens ha volgut escoltar les propostes de #laBadalonaValenta, suma de Guanyem Badalona en Comú i Esquerra Republicana Badalona.

[Setmana 18/2019] El nou institut de la Riera ja té pressupost, una bona notícia en l’inici de les Festes de Maig

0
Publicat el 5 de maig de 2019
Amb la Dolors, a Badagegants. Aquests dies, disfrutant de la diversitat i vitalitat de la ciutat en les seves Festes de Maig.
Amb la Dolors, a Badagegants. Aquests dies, disfrutant de la diversitat i vitalitat de la ciutat en les seves Festes de Maig.

El Govern de Catalunya ha aprovat avui destinar 6M d’euros a la construcció del nou Institut de la Riera, a Canyadó. Notícia excel·lent per #Badalona, que permetrà millorar oferta (ESO + batxillerat), recuperar antiga escola Lola Anglada i sumar un equipament innovador. Aquesta informació s’ha fet pública en una roda de premsa en què el conseller Josep Bargalló ha anunciat una inversió de 104,7 milions d’euros per a 27 construccions escolars a tot Catalunya (nota de premsa): “Comportaran la retirada de més d’un centenar de mòduls i seran les primeres que es faran amb els nous criteris constructius.” Pel que fa a l’Institut de la Riera, queda pendent un darrer tràmit d’inscripció dels solars (hauria de passar per un ple extraordinari el maig); així com acabar de resoldre l’emplaçament dels nous mòduls provisionals necessaris i valorar l’ampliació d’una línia, com defensa l’AMPA.
Pel que fa a l’Institut Ventura Gassol, cal enllestir el tràmit (ja molt avançat) d’inscripció de la parcel·la. Un cop estigui, ja podran començar les obres ja adjudicades. Els nous centres del Badalona Port i Escola Ventós Mir quedaran recollits en conveni entre l’Ajuntament de Badalona i Educació (per sort comença a perfilar-se). En virtut d’aquest document, l’Ajuntament es (més…)

El darrer ple del mandat… agraïment i resum de punts

0
Publicat el 1 de maig de 2019

Ahir va tenir lloc el darrer ple ordinari del mandat a #Badalona i, malgrat que és possible que hi hagi encara una convocatòria extraordinària abans de les eleccions, és el moment d’agrair i donar les gràcies als dos regidors que no repetiran el proper mandat: l’amiga i còmplice de tantes batalles Agnès Rotger i l’incombustible Francesc Ribot… així com també a tot l’equip del grup municipal, l’Eduard Puig i l’Elisabeth Garcia. 😘

En la sessió plenària vam aprovar:

✅ malgrat l’oposició vergonyosa del PP, dedicar un carrer a Neus Català;
✅ un projecte de remodelació del parc de Ca l’Arnús i Can Solei per valor de 600.000 euros i que inclou obertura del jardí tancat de la casa del Llac, l’arranjament de la torre del Rellotge i moltes millores d’accessibilitat i enllumenat;
✅ un planejament urbanístic per poder ampliar la museització de la casa romana de les Heures;
✅ diferents dictamens que permetran incrementar el parc públic d’habitatge; per exemple a Dalt de la Vila i entre Sant Crist i Montigalà amb una gran operació cooperativa.
✅ la catalogació del Club Nàutic Bétulo com a Bé d’Interés Local, que pot ajudar a mantenir la seva (més…)