La paella mecànica

"València té oberts, davant seu, dos camins: l’un travessa l’horta de tarongers florits i va a perdre’s en l’estepa castellana; l’altre segueix la línia lluminosa de la costa i s’enfila pel Pirineu. Cadascun va unit a un nom gloriós: el primer és el camí del Cid; el segon, el de Jaume I. Aquell significa la historia forçada, el fet consumat; aquest el retrobament de la pròpia essència nacional" (Artur Perucho i Badia, Acció Valenciana, any 1930)

Ja estem a 19 de juny…

0
Publicat el 19 de juny de 2014
Ja estem a 19 de juny. 
Espanya ja té un nou rei, perpetuant l’estirp borbònica que ens va vindre d’una França avui republicana.
I avui fa 307 anys Xàtiva va ser destruïda pel seu avantpassat Felip V.

En passar la mitjanit, de sobte el rellotge s’endarrerit 307 anys i hem anat als inicis del segle XVIII, just el moment de l’història on Espanya sembla haver-se quedat ancorada.

Felipe VI, ací ni t’estimem ni t’esperem, per a nosaltres sempre estaràs boca avall.

Patraix, València, a 307 anys de la cremà de Xàtiva.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

De Barcelona a Berlín, de Brussel.les a Algemesí. El País Valencià amb #CatalansWantToVote.

0
Publicat el 9 de juny de 2014

Una cosa tan normal en qualsevol societat democràtica com és el dret a decidir de la ciutadania votant, el règim espanyol PPsoE l’ha convertit en una reivindicació il.legítima i “antisistema”.

Aquesta reivindicació tan elemental ha omplert avui el cor de la vella Europa en 7 capitals diferents, al costat de desenes de pobles i ciutats del Principat i de una localitat situada al bell mig del País Valencià, a la ribera del Xúquer: Algemesí.

Ahir al matí, just al migdia, quan les campanes de l’església de Sant Jaume d’Algemesí anunciaven el tránsit horari del matí a la vesprada, la plaça Major del poble ha alçat una torre humana formada per membres de diverses colles muixerangueres del País Valencià, per tal d’expressar el suport al dret a decidir del poble català i el desig dels valencians de defensar la nostra llengua i cultura, compartida amb el Principat
I ho ha fet de forma simultània a a com ho feien els Joves Xiquets de Valls, a Londres; la Vella dels Xiquets de Valls, a París; els castellers de Vilafranca, a Brussel.les; els Xiquets de Reus, a Ginebra; els Borinots de Sants, a Lisboa; els Xics de Granollers, a Berlín i els Bordegassos de Vilanova, a Roma.

Ahir el País Valencià a Algemesí, no només ha alçat al cel una torre humana, sino també un crit de reivindicació democràtica pel dret a decidir d’un poble i de supervivència d’una llengua i una cultura amenaçades per un supremacisme castellà-espanyol que ens va imposar a sang i foc un tal Felipe V per dret de conquista, primer membre d’una nissaga real que el proper 19 de juny seguirà perpetuant-se en la monarquia espanyola amb un altre membre de nom Felipe VI. 

Patraix, València, a 9 de juny de 2014.

Publicat dins de General | Deixa un comentari