Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Solucions Aznar

1
La notícia d’avui, 20 de novembre, són unes declaracions d’Aznar, a les quals s’hi ha adherit la seva acòlita Esperanza Aguirre, dient que caldria recuperar una llei segons la qual li caiguin cinc anys de presó a un president autonòmic que faci el que no volen que faci. No cal perdre massa temps amb aquesta històra perquè és tard i vol ploure. Només tres notes:

Primera, com algú ha apuntat, el missatge aznarià no va adreçat als catalans, que ja estem curats d’espants, sinó al govern Rajoy, excessivament meliflu en la qüestió sobiranista, segons ells.  

Segona, és realment sorprenent la idea d’empresonar algú pel fet de facilitar al seu poble un acte tan escrupolosament democràtic com la consulta sobre el seu futur, mentre no hi ha manera que els fascinerosos de guant blanc (llegiu determinats banquers i empresaris) passin més de vint-i-quatre hores seguides entre reixes, per no parlar dels que obtenen l’indult gratis et amore.

Tercera, i si les coses es posen xungues, potser que calgui recordar que Mas no seria ni el primer, ni el segon, ni el tercer dels nostres presidents del segle XX a trepitjar una cel·la, i sempre per raons patriòtiques. Com alguns dels grans líders polítics mundials, val a dir.

[Imatge: www.elpuntavui.cat]