EL RACO DEL MENUT

per compartir recursos, debats i experiències

Entremesos de l’Educació Infantil

4
Abans d’arribar als plats forts, m’agradaria parlar sobre l’Educació Infantil, què és, què es fa, quina utilitat té…

Actualment, l’educació infantil forma part de la primera etapa del sistema educatiu dividida en dos cicles 0-3 anys i 3-6 anys. Es un període d’escolarització no obligatòria. El primer cicle és privat i el segon es grauït en els centres públics, i subvencionat parcialment en els centres privats i concertats.

Pel que fa al nom que reben aquests dos cicles a Catalunya, el primer cicle s’anomena llar d’infants o escola bressol mentre que el segon cicle s’anomena parvulari.

 Hi ha 3 àrees educatives a desenvolupar durant tota l’etapa de l’Educació Infantil.

-Descoberta d’un mateix i dels altres
-Descoberta de l’entorn
-Comunicació i llenguatges

A l’hora de fer programacions d’unitats didàctiques s’ha de tenir present treballar les àrees educatives.

Cada cicle disposa del seu currículum propi i amb objectius específics. Cada centre elabora la seva proposta pedagògica (PPC) dacord amb el projecte educatiu del centre (PEC).

La finalitat de l’educació infantil és contribuir al desenvolupament emocional i afectiu, físic, motor, social i cognitiu dels infants, proporcionat-los un clima i entorn de confiança.

Amb això pretenc trencar el mite de que els infants en aquesta etapa no només pinten o dibuixen, si no que aprenen a ser i actuar de forma cada vegada més autònoma, a pensar i a comunicar, a descobrir i tenir iniciativa, a conviure i habitar el món.

ML.

Publicat dins de General | Deixa un comentari