Temps de valents, temps de compromís

0
En una època d’egoismes i de mesquineses on hem ensopegat amb un estat farcit, ja no de pocavergonyes i lladres absolutament professionalitzats, sinó d’una classe dirigent que ha demostrat una manca d’eficàcia absoluta en la gestió i que ha malbaratat els diners públics fins a límits inimaginables per a qualsevol ciutadà, és hora de ser valents.

Hora d’avntposar l’interés general a l’interés particular i de demostrar que la política pot arribar a honrar a les persones mitjançant l’aportació de valors essencials que s’havien perdut per complet. Millor dit, potser s’ha de contribuir amb valors que difícilment algú hauria pogut trobar mai entre bona part  dels governants que han assetjat la majoria de les institucions valencianes.  

Tothom és conscient de que la vida política a Espanya i al propi País Valencià ha fregat no fa gaires anys moments d’escàndols i de confusió, però els darrers mesos la cosa ha arribat a cotes d’allò més ignominioses i la societat civi, cada colp més irritada i impotent, sembla que, ara si, comença a adonar-se’n i a dir prou.

El pensament de que l’arribada a la política i a les institucions de persones que de veritat estiguen fent costat als desnonats i no a la banca, que demostren trajectòries vitals honestes o que treballen per la transparència, no quan el clam social és insuportable, sinó des del primer moment, sembla estar cada dia que passa més arrelat. La població, que en bona mesura, i de manera absolutament raonable, ha deixat de creure en la classe política s’hi troba en el procés de cercar canvis per a que poc a poc , i a mig termini, hi haja possibilitats reals de capgirar la situació d’un país quasi devastat per prop de vint anys de governs conservadors i, com diria el sociòleg Vicent Flor, ofrenadors.

A alguns, particularment als que portem menys temps en açò, i que, a sobre, no ens dediquem ni professionalment, ni de manera exclusiva, sovint ens pregunten què fem ací i ara o què ens impulsa a submergir-nos de ple en el roller-coaster que en aquests moments representa la política valenciana. La resposta és ben senzilla: tenim un compromís amb un projecte just, que solament obeix als interessos dels valencians, cercant a parts iguals la protecció del seu estat de benestar, com del seu territori i dels seus trets identitaris com a poble. 

És ben sabut que qualsevol canvi està protagonitzat per subjectes (individus, grups, partits, organitzacions i altres actors socials) en un temps i en un espai determinats. Per això, i perquè, ara més que mai, el nostre país requereix canvis importants, és pel que cal ser valents i apostar per treballar en un projecte polític innovador, engrescador, i regenerador com el que presenta la Coalició Compromís. La coalició s’hi troba, a hores d’ara, a les portes de completar la seva vertebració arreu de tot el territori mitjançant la constitució d’unes assemblees comarcals i municipals que esdevindran els fonaments claus per a bastir equips de treball de cara a les eleccions autonòmiques i municipals del 2015.

Com tantíssimes vegades s’ha repetit, sense organització no hi ha victòria. els lideratges són importants, els valors i els projectes també,  però i qui tinga els equips humans més formats, més motivats i més alliçonats, tindrà més graranties per a assolir els objectius desitjats. I a hores d’ara només hi ha un objectiu: aconseguir el tan necessari canvi que el nostre país necessita.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari