Karicies.com

0

Entre lectura i lectura fusteriana, i de com diria Gemma Pasqual, el seu profeta Josep Guia, he trobat temps per llegir un llibre que vaig comprar de rebot fa un mes, perquè m’havien parlat molt bé del seu blog d’origen: Karicies.com de Rosa Sanchis, editat per Edicions96.

El primer que et sorprèn és el pròleg, un text ben escrit que no et deixa que l’abandones, que raona i presenta l’obra que tens a les mans, amb gust i trellat, i oh! sorpresa a l’arribar al final, l’ha escrit un dels alumnes de l’autora!!

Perquè sí, Rosa Sanchis és professora, i déu ser molt bona si hem de jutjar pel que ha aconseguit del seu alumnat, no sols pel text de l’Hèctor, sinó per la implicació de molts i moltes més alumnes que participen i comenten les seves propostes al blog. Al llibre, l’autora fa una tria de les entradetes publicades al llarg del 2009, i dels comentaris que va rebre, i allà veus reflectides les opinions dels i les nostres joves, sobre la igualtat entre sexes, l’homosexualitat, el lesbianisme, l’educació sexual que reben, els rols i estereotips i arquetips que la societat marca … Un món, el món!!

Pot ser l’única pega que li trobe és el fet de la claudicació en la llengua, encara que el fet que es faça referència a la “Comunitat valenciana” ja em posa en guàrdia, no acabe d’entendre per què hi ha entradetes en castellà, almenys així és titolada la referida a la llei sexual i reproductiva, ni per què si algú que esta llegint el blog i el comenta, i per tant ha entès el que posa, se li contesta en castellà … o que és facen cites en castellà o s’hagen colat paraules com “cariño” (ni que siga en cursiva) o “a pesar de”, i sorprèn perquè Rosa és professora de català.

Amb tot, a les pàgines de Karicies.com aprens, especialment si fas cas a l’autora i abandones l’adultisme i deixes que la gent més jove t’ensenye.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari