Coneixement

0
Publicat el 25 de juny de 2010

Quan mon pare estava encara bé, cada vegada que jo eixia de festa, sopar o agafava el cotxe em deia allò de: Coneixement!!

 

I ja esta. Era prou.

 

No sé si és una admonició que és fa arreu, per que fins fa res que vaig descobrir al facebook que tot de pares i mares la feien als seus descendents, pensava que era cosa de ma casa, així d’importants ens creguem a vegades.

 

El cas és que eixa advertència paterna, forma part del conglomerat de pautes de conducta que et transmeten i que et fan aprendre a responsabilitzar-te dels teus actes.

 

Per això et quedes de pasta de moniato quan la gent no aprèn de les errades i continua sent imprudent, i cerca la culpa en tercers per eximir-se de la pròpia.

 

Pensava en això ahir, quan desprès d’estar tot el dia els mitjans de comunicació narrant la desgràcia de Castelldefels, un jovenet en moto m’adelantà per la dreta amb la carraca de moto que espetegava, i dos-cents metres desprès un adult creuava la carretera, amb tres carrils i que a més és una via d’accés a una ciutat, retallant el cotxe com si fora una vaqueta.

 

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Sort a la vida

3
Publicat el 18 de juny de 2010
  

Veig a la tele un anunci de l’obra social d’una Caixa, forma part de la campanya que “ven” la seva tasca d’inserció laboral de gent en risc d’exclusió social o discapacitats. En ell, una xicota jove, que ha tingut una paràlisis sobrevinguda, ens conta el molt satisfeta que es troba de la seva tasca: trencar les entrades del cinema i indicar la sala de projecció.

 

El que per a una altra persona seria una rutina insofrible, ella ho viu com un repte diari i això li provoca la satisfacció suficient com per a continuar endavant. Imagine que malgrat tot, pensarà que té sort a la vida.

 

També jo crec que en tinc, i ho dic en moltes ocasions, però clar, per a mi és una sort que per exemple el dia que es fa el debat més important de la legislatura en el congrés, jo estiga regant i puga escoltar-lo sense problemes, sent com és un dia laborable que normalment m’havera impedit assabentar-me del que allà es digué.

 

Com diu un dels personatges del llibre de Susanna Tamaro “Ves on et porti el cor”, hi ha gent que necessàriament vol trobar-se malament, i com diu el llibre “La bona sort” de Trias de Bes, la bona sort se la fa una mateixa.

 

I podent triar, senzillament preferesc viure convençuda de que trencar entrades de cinema i indicar sales, és tota una sort.

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Jo m?acuse, he vist Sexe en NY2

4
Publicat el 5 de juny de 2010

 

Anit s’estrenava la pel•lícula, i anit seguint les meues tradicions, a la sessió golfa estava jo com un clau, passant-ho d’allò més bé amb dues amigues amb els mateixos pocs complexos que servidora.

Abans d’anar, com també acostume, vaig llegir mil i una crítica de la pel•lícula, algunes d’elles ara que ja l’he vist sé cert que ni sabien de que parlaven, per que el que conten-critiquen no apareix en les 2h 40m que dura. Així que una vegada més vaig corroborar el que ja sé: no faces cas de les crítiques, segueix el teu criteri.

Per que a més a més, totes elles cauen en el mateix pecat: demanar-li el que no vol ni preten oferir, i enlairar pels nuvols la sèrie com si fora un producte diferent.

I no, no ho és. Quasevol que haja vist un capítol sabrà que és el mateix: vestits estrafolaris com si estagueren a una pasarel•la de moda, xicons guaperes que a menys que comptes tres es descamisen, la Samantha en escenes de sexe explicit i despullada, mentres la resta de protagonistes “fan l’amor” amb el sostenidor posat, acudits de sal grossa, topics a dojo, escenes d’anunci, cremes, maternitat, crisis de parells, zels …

Però és que sols és un entreteniment, res més. I no passa res per divertir-te, no cal que a les entrades advertisquen que si la veus acabaras com si t’haveren lobotomitzat per que l’unic que ocorre és que eixes de la sala com has entrat: ni més tonta ni més guapa.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari