Xé, quin fum fa!!

0

Aquest és dels millors comentaris que he llegit a l’edició digital d’un diari, i que alguna bona ànima ha posat a la noticia de l’anunci de Font de Mora, d’introduir el xinés mandarí (atents al detall) en l’educació secundària.

Quan ho he vist, desprès de riure’m més de quinze minuts (jo, ja podeu imaginar no sóc P, ni del PP), m’he deixat el grapat de feina que tinc, i ací que me n’he vingut.

L’ocurrència és d’antologia, no em direu que no, i és digna de Font de Mora and Company, que jo ja no dubte siguen valencians, per que més meninfots que aquestos, dubte en trobem enlloc.

Clar que ja ens val a la resta, que quan per fi, per fi!! la gent s’havia alçat de la cadira i s’havia mobilitzat en defensa de l’educació pública, va i a la primera de canvi es creuen el que els diuen els meninfots i desconvoquen la vaga. Ni ho vaig entendre aleshores, ni molt menys ara, per que vaja qui era el responsable del deteriorament? Quina garantia els oferia? Per que quan estaven contra les cordes deixar-los respirar? I el pitjor és que no ha donat cap resultat. Com era d’esperar.

Almenys els estudiants de la SEPC ho tenen més clar, i sense esperar que els donen Orange made in Xina, han fet les seves convocatòries de vaga. Caldrà doncs, una vegada més, fer cas de Pedrolo i anar el proper dijous a protestar, encara que no servisca de res.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Citacions a judici pel facebook?

0
Hi ha a la llei de procediment civil un articulet molt boniquet, el 162.

Optimistes i grandiloqüents com son els que hi creen les lleis, no tingueren més ocurrència que preveure (sempre son previsions mai realitats) que les noves tecnologies podien ser un ajut per a l’administració de justícia, especialment per agilitzar els tràmits de citacions i notificacions a les parts implicades a un judici.

No esta mal pensat, però nou anys desprès d’haver-se aprovat la llei la cosa continua sent una declaració d’intencions i la paperassa i els retards continuen acumulant-se a les seus judicials, que com a tot sistema informàtic tenen un programa decimonònic, com s’escau al sistema, i que no fa més que “caure’s”, col•lapsar-se i posar-se en vaga, encara que la Constitució dels espanyols ni ho permeta ni ho prohibisca.

Així que malament poden realitzar-se actes de comunicació per mitjans electrònics, informàtics i similars, com rotula l’esmentat article processal. I és una llàstima per que si així fora, a hores d’ara em resultaria molt més senzill demandar a dues persones de les que desconec tota dada de localització excepte el nom complet, i que el xivato del facebook m’ha mostrat. S’ho imagineu?

Però com que no puc citar-los mitjançant un correu enviat al seu compte de facebook, doncs tindre que dir al Jutjat que vull demandar-los, que ignore on viuen i el seu document d’identitat, així que demanaré que la policia me l’indique un i altre, que m’ho comunique, demanar que el Jutjat prove a citar-los a eixe domicili ….. El que ben bé pot suposar-me un any de papers amunt i avall.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Visca les Falles!!

2

Enguany, a la vellea, m’he estrenat en el món de les presentacions falleres. Mai havia tingut obligació d’acudir a una d’elles, i molt menys la necessitat, així que tot el que sabia era per referències i comentaris de tercers, però com que el món faller està molt allunyat del meu dia a dia doncs passaven els anys i les presentacions sense pena ni glòria.

Però enguany, família mana, he estat a una, i m’he sentit una marciana a la Terra. Res del que allà passava (excepte la demostració d’amor fratern entre tres de les persones que hi intervenien) em captivava, ni m’emocionava ni em divertia, ni tan sols em feia gracia. Tots els diàlegs i la posada a escena estava farcida de tòpics, rols sexistes i la destrossa de llengua més gran que escoltava en anys (quant de mal que fa Canal 9), i tanmateix la gent estava del més a gust, i sentia tot allò que jo no aconseguia sentir.

I malgrat això, i les moltíssimes molèsties que causen les falles i les moltes llibertats que es prenen els que hi participen directament, és una festa que sempre m’ha agradat veure i sentir.

M’encomana alegria.

I a un món on hi ha tanta gent plorona i que no fa més que encomanar la seva tristor, les falles son una medicina fantàstica.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

L’índex nipó s’ha contret

1
Escoltava anit la ràdio, i al moment de les noticies de les dues, la locutora finalitzava la seva intervenció anunciant una noticia de darrera hora, per a seguidament dir això del titol, que l’índex nikei i el Producte Interior brut nipó s’ha contret, seguint el mateix tó la resta de la informació sobre el tema.

No sé si la noticia o les meues elucubracions posteriors, acabaren llevant-me la son.

El cas és que no entenc com una ràdio generalista pot acabar un noticiari així, amb una informació que la major part de la població no entén, quan es suposa que la seva tasca és precisament la contrària. Recorde també la intervenció d’un “sindicalista” al programa 59″, quan encara no és podia mentar la paraula crisis, i molt menys la de recessió econòmica, que es suposava anava a explicar la posició dels sindicats davant el canvi econòmic que de totes totes, ens venia damunt.

No vaig entendre un borrall.

Això em feu pensar en quantes vegades acabes no entenent el que es suposa és informació, dirigida especialment a un sector concret de la població. I quantes vegades ocorre això amb els manifestos, escrits i demés martingales que moltes vegades creem els anomenats moviments d’esquerres.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

Enamorar-se

1

En pocs dies de diferència, més bé inclús en pocs moments, he llegit dos textos que sembla no tenen res a veure i que trobe estan força relacionats.

El primer és un article del suplement dominical del diari, poc seriós doncs però divulgatiu com pertoca al suport que l’acull. Ve a dir que una cosa és l’amor, voler a una persona i un altra enamorar-se. Fins ahí d’acord (amb els seus més i menys, però en global compartit), però quan passa a descriure quins són els simptomes que ens indicaran que estem enamorades, trobe que erra per que més bé sembla que descriu l’amor. Diu que ho pots saber per que l’altra persona ocupa tots els teus pensaments, la veus a tots els llocs i accions i tot et recorda o ho relaciones amb ella, et somrius al pensar en l’altra persona i rius amb ella … Res de senyals físiques: taquicardies, sudoració, pupiles dilatades, embardussar la llengua etc

L’altre text són les lletres que envia Martí i Pol a la seva amant-amor impossible, diu: “A còpia d’hores i més hores d’enraonar vam arribar a conèixer-nos, profundament (no absolutament), i jo, aleshores, que sempre t’havia trobat una noia deliciosa, vaig adonar-me que estava enamorat de tu”. Conten les cròniques que va ser un enamorament que durà tota la seva vida, malgrat mai estar junts ni haver-hi sexe entremig.

En ambdós casos doncs, l’enamorament no donà senyals físiques sinó racionals.

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

No són dies per a papallones

0

He llegit aquesta frase al blog de Juan Cruz i m’ha agradat tant, que me l’he dut posada.

Per que a més a més, les papallones per a mi, tenen molts i diversos significats….

Minerva Mirabal utilitzava eixe nom en la clandestinitat, de manera que fa temps que per a mi la papallona és un simbol de la lluita contra la violència masclista.

Té, a més, la connotació de llibertat, de la resistència, malgrat l’aparent fragilitat…

Fa anys, em digueren que apareixen en ecosistemes ben conservats …

M’agrada tindre present l’efecte papallona i la interrelació amb tot el que fem …

Les associe a la meua iaia, per que quan en veia una blanca deia que senyal de noticies ..

I sempre que en veig una, pense que hi ha un llarg camí des de la larva a la papallona, i que pot ser hui no és dia de papallones però demà pot ser volen lliurement.

En resum, que em transmeten optimisme.

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari

El frau d’Obama

0
Circula des de fa anys per la xarxa una sèrie de vídeos i declaracions fetes suposadament per Rockefeller a un cineasta de Hollywood, reciclat en documentalista i que com sol ocórrer en aquests casos, ja ha mort i res se li pot demanar o replicar. El cas és que a eixa anomenada contrainformació, es parla de com el poder econòmic mou i frena el món, com ara ens interessa crear una guerra, ara sobredimensionem el fantasma del terrorisme internacional, etc I tot en definitiva per acabar acumulant més poder i més riquesa.

Tanmateix, moltes vegades eixa contrainformació peca de rigor i es converteix en una mescla de conspiració paranoica i d’invenció, per que vaja, si com allí s’afirma, la finalitat de tot és posar un xip a la població mundial, doncs sembla més bé una fantasia d’Asimov amb unes gotes d’Orwell. Per tant, eliminant tot això el que queda és el que dèiem a l’inici que els diners mouen el món, cosa que qualsevol amb dos dits de seny imagina.

Sembla que les grans masses econòmiques tenen eixa necessitat constant d’acumular bens, imagine que per que és l’única forma de no deixar d’estar encapçalant llistes com la Forbes i altres, on vege’s tu, si tens mil milions menys que l’altre ja no eres el primer.

Però que no és un mal exclusiu d’elles, també és cert, sols cal veure al nostre voltant i les noticies de la premsa comuna (que sembla comparteix amb aquells canals de contrainformació, la mateixa carència de rigor) on ara estan inundades de noticies de frau milionaris, comissions, estafes, prevaricacions … O el mateix equip d’Obama on abans de tindre equip de govern, ha tingut que prescindir de més d’un i més de dos de les persones triades per que ha eixit a la llum que havien comes frau.

El curiós tanmateix, és el ràpidament que s’ha oblidat això, i el precari anàlisis que es fa de tot plegat. Abans de les eleccions nord-americanes sols vaig llegir (imagine hi haurà també a altres llocs critiques que jo desconec) al blog de Toni Roderic, una critica clara d’Obama i dels seus lligams amb el poder econòmic de Xicago, controlat per la màfia.

Desprès, quan es descobreix, per que a algun altre grup l’interessa traure-ho a la llum, roden caps dels directament implicats, com si els dirigents que els han triat i que han esplugat tota la seva vida, no saberen que existia eixe frau. I com si prenent eixes mesures, tot quedarà net com una patena.

I el món, per que immersos a una crisis econòmica no es rebel•la quan s’assabenta d’eixes estafes? Doncs com em deia aquests dies una persona de confiança, possiblement la contestació siga que els que tenen no van a tirar-se pedres a la teulada per que aspiren a estar al cim, i els que tenen poc no volen arriscar el poc que tenen, i els que no tenen res a perdre? Doncs eixos prou fan amb sobreviure al gran frau.

 

Publicat dins de Sense categoria | Deixa un comentari