Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

El nivell dels polítics és el que és

1

Ha transcendit que la candidata a vice-presidenta dels Estats Units, Sarah Palin, va demostrar el seu nivell de geografia en una entrevista, al no saber citar els països que formen el NAFTA (que són el seu, Canadà i Mèxic) i ignorant si Àfrica és un país o un continent. Crec recordar que un altre polític ianqui va assegurar una vegada que a Mèxic es parla llatí…

Circula també aquests dies per Youtube un video de la mateixa categoria: una regidora de Santa Cruz de Tenerife no sap què volen dir les sigles ONG, cosa que provoca la indignació d’un regidor de l’oposició i el desconcert de l’alcalde.

El nivell cultural dels cridats a regir les societats és sorprenentment baix. No m’escandalitza, perquè a mi ja no m’escandalitza res, però sí em sorprèn. El president Rodrìguez Zapatero, que finalment ha aconseguit la seva cadira per seure a Washington per decidir-hi la “refundació del capitalisme” (toma castanya!), té uns coneixements limitadíssims d’economia i els pocs que té els hi va donar el ministre Sevilla una tarda en dos patadas. Compareu les dificultats lingüístiques del president Montilla amb la fluïdesa del president Pujol quan anava per aquests mons de Déu. Podríem seguir amb altres ignoràncies supines, currículums justets i limitacions palmàries.

Figura que quan algú ocupa un càrrec públic, o aspira a ocupar-lo, ho fa a partir d’una tria o selecció rigurosa i perquè té el darrera tota una estructura de partit o bé un sòlid equip d’assessors de tota mena, però sembla que tot això falla, ateses les notícies que ens arriben.

Per cert, aquests polítics són els que fan anar importants pressupostos o, en el cas de Palin la caçadora, podrien arribar a tenir accés a l’armament nuclear… per disparar-lo a quin país?

Estem en bones mans? 

Publicat dins de Política | Deixa un comentari