Les aigües turbulentes

Bloc personal de Jordi Casadevall i Camps

Dóna’t el gust, parla llengües!

0

Amb aquest lema, Linguamón ha organitzat al mig del carrer d’algunes ciutats unes mini-classes sobre diverses llengües, de pocs minuts de durada, amb les dades bàsiques, les baceroles del vocabulari i una audició per a familiaritzar-se amb l’idioma en qüestió. A Tarragona han parlat de quatre: àrab, alemany, rus i francès. He assistit al segon i al tercer. 

La iniciativa, denominada Aula Oberta de Llengües al Carrer, té lloc amb motiu del Dia Europeu de les Llengües, que se celebra demà. Sí, l’enèssim dia dedicat a alguna cosa, només que les llengües sí que són molt més que alguna cosa.

Som una societat que parla molt de llengües, però que parla molt poques llengües. Desconegudes, temudes, a vegades menyspreades… Iniciatives com les d’avui i demà pretenen conscienciar la població de que ha de perdre la por als idiomes que es desconeixen, de que s’animi a entrar-hi en contacte i, si pot ser, que els estudiïi i els practiqui. Tots són útils per a comunicar-se i, a més, tots tenen una cultura multisecular darrera. Parlar-los dóna gust, com diu el lema.

Da svidània!, que vol dir adéu en rus.

Publicat dins de Llengües | Deixa un comentari